vineri

21 iunie, 2024

4 noiembrie, 2012

Noul director general al TAROM este Christian Edouard Heinzmann (foto) , activitatea acestuia începând din data de 19 noiembrie a.c., cu un contract pe patru ani, a anunţat, duminică, TAROM, într-un comunicat.

„Consiliul de Administraţie al TAROM, la propunerea Comitetului pentru guvernanţă corporativa, nominalizări şi remunerare, l-a numit pe Christian Edouard Heinzmann în poziţia de director general, cu funcţia de Chief Executive Officer (CEO) and Accountable Manager, în conformitate cu standardele industriei”, se arată în comunicatul citat de AGERPRES.

Heinzmann este cetăţean belgian şi are o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, deţinând, printre altele, funcţia de preşedinte al Grupului Luxair, compania naţională a Luxemburgului, unde a implementat cu succes o strategie de restructurare.


Totodată, Consiliul de Administraţie al TAROM l-a numit pe Michael Moriaty în poziţia de director general adjunct, cu funcţia de Chief Financial Officer (CFO). Moriaty este cetăţean britanic şi are o experienţă de peste 33 de ani în managementul financiar din industria aviatică în Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda şi Columbia. Acesta îşi va incepe activitatea pe 12 noiembrie 2012, cu un contract pe un an.

„Consiliul de Administraţie este foarte încântat de faptul ca cei doi executivi au acceptat să se alăture echipei manageriale a Tarom. Domnul Heinzman are abilităţile, calificările şi expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Tarom-ului, întrucât are experienţa managerială de necontestat în toate cele patru domenii de interes: operaţional, comercial, tehnic şi financiar. Totodată, unul dintre criteriile principale în alegerea lui Heinzmann a fost experienţa sa în elaborarea şi implementarea cu succes a unei strategii de restructurare, într-o companie aviatică naţională”, a declarat Dan Pascariu, preşedintele Consiliului.

De asemenea, preşedintele CA al Tarom a apreciat experienţa de peste 33 de ani a noului director general al Tarom, Michael Moriaty, în planificare şi management financiar, în controlul costurilor operaţionale şi de capital, precum şi în implementarea sistemelor, mecanismelor şi proceselor de raportare şi control financiar, specifice industriei aviatice.

„Consiliul de Administraţie a decis numirea celor doi deoarece, în prezent, în România, nu exista persoane cu o experienţă relevanţă specifică stadiului în care se află compania Tarom şi care să-şi asume mandatul de a transforma Tarom într-o companie eficientă, profitabilă şi capabilă să se autofinanţeze. Totodată, misiunea celor doi este să contribuie la un plan de succesiune, care să ne permită ca, la expirarea contractelor, să numim manageri români, potriviţi pentru aceste poziţii cheie, de CEO şi CFO. Pentru alte poziţii manageriale, CA va susţine soluţii de guvernanţă corporativa tipică, prin care oameni din organizaţia Tarom vor fi promovaţi cu prioritate în astfel de funcţii”, a adăugat Dan Pascariu.


Potrivit TAROM, cei doi directori executivi au fost numiţi şi li se va delega conducerea societăţii, în conformitate cu prevederile articolului. 35 din Ordonanţa 109/2011.

CV-urile celor doi executivi vor fi publicate pe pagina de internet a companiei. Totodată, pe pagina de internet vor fi publicate condiţiile de remunerare ale celor doi directori executivi, CEO şi CFO, precum şi ale administratorilor neexecutivi.

În data de 17 octombrie, Heinrich Vystoupil, fost manager pentru România al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM, acestea renunţând după o săptămână deoarece pretenţiile salariale au fost considerate exagerate de membrii Consiliului de Administraţie al companiei TAROM.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) TAROM a luat act de demisia lui Heinrich Vystoupil, numit în funcţia de director general şi de cea de membru in Consiliu de Administraţie în data de 29 octombrie, ca urmare a neacceptării condiţiilor contractului de mandat, şi a aprobat revocarea sa din funcţia de administrator.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: