joi

11 iulie, 2024

23 mai, 2021

Un centru de vaccinare împotriva COVID-19 va fi deschis în Vama Nădlac 2  din judeţul Arad, la solicitarea românilor din diaspora. Nădlac 2 este cea mai tranzitată vamă terestră.

Sunt mulţi români din diaspora care doresc doar să se vaccineze, apoi se întorc în ţările în care trăiesc, potrivit Oanei Ursache, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, citată de News.ro.


600 din cei 4.000 de români care au tranzitat acest punct de forntieră în ultimele 24 de ore au fost plasați în carantină obligatorie.

„DSP Arad a avut o iniţiativă proprie și au deja containere care aşteaptă să fie transportate în vamă. Amplasarea lor se va face înainte de efectuarea vămii propriu-zise pentru că unii nici nu vor să intre în ţară, vor doar să vină, să se vaccineze şi să se întoarcă”, spune Oana Ursache.

Cei mai mulţi români vin să se vaccineze în ţară din Austria şi din sudul Germaniei. Deocamdată nu se cunoaşte exact când va fi funcţional acest centru de vaccinare – potrivit oficialului citat.

Solicitări din diaspora

„Am primit solicitări încă de acum două luni de la diasporă, în general, prin care se solicita un centru de vaccinare în Aeroportul Otopeni, majoritatea cereau această opţiune. Noi am devenit portavocea lor şi am contactat autorităţile responsabile de această înfiinţare a centrelor în aeroporturi şi în vămi”, a declarat Oana Ursache.


Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a fost duminică la Nădlac 2 să vadă amplasamentul primului centru de vaccinare al diasporei într-o vamă.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: