luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 noiembrie, 2021

Cele mai mari 3 despăgubiri plătite pentru asigurările de viaţă în 2020 au totalizat 2,169 milioane de lei, din care una singură a depăşit 1,18 milioane lei, într-un caz de deces.

A doua cea mai mare despăgubire a fost de 839.000 lei, acordată pentru o îmbolnăvire gravă, iar a treia, în valoare de 150.000 lei, a fost plătită pentru o invaliditate permanentă, potrivit datelor Uniunii Naţionale a Societăţilor de asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), citate de Agerpres.

„Având în vedere rolul lor esenţial, ne bazăm pe sprijinul partenerilor instituţionali pentru ca acest sector (al asigurărilor de viață) să continue să se dezvolte în beneficiul populaţiei. Astfel, acordarea de deductibilităţi fiscale pentru produsele de asigurări de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie are ca efect direct reducerea deficitului de protecţie a populaţiei”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă a depășit 1,34 miliarde de lei, în primul semestru din 2021, una din cele mai mari valori din perioada 2017 şi până în prezent, după o creştere semnificativă de peste 24% față de aceeaşi perioadă a anului anterior.


„Interesul în creştere al românilor pentru aceste produse ne arată că aceştia îşi doresc să fie mai bine protejaţi în calea riscurilor la care sunt expuşi”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

UNSAR reprezintă 19 de companii de asigurare, care acoperă aproximativ 80% din piaţa locală de asigurări. A fost înființată în 1994 și, din 2007 este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: