vineri

28 ianuarie, 2022

Cel mai mare aeroport din lume: îl inaugurează China, la împlinirea a 70 de ani de regim comunist

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2019

Preşedintele chinez Xi Jinping a inaugurat miercuri noul aeroport din Beijing, o construcţie ultramodernă în formă de stea de mare și care marchează aniversarea, la 1 octombrie, a 70 de ani de regim comunist, scrie The Guardian.

Aeroportul Internaţional Daxing, situat la 46 de kilometri de centrul capitalei, urmează să funcţioneze la capacitate maximă în 2025, cu 72 de milioane de pasageri pe an, ceea ce ar însemna un record mondial pentru un terminal unic. Capacitatea prevăzută pentru 2040 este de 100 de milioane de pasageri anual.


Aeroportul futurist, proiectat de celebra arhitectă de origine irakiană Zaha Hadid (decedată în 2016), se înscrie în linia dreaptă a „visului chinez” pe care Xi Jinping îl oferă compatrioţilor săi, comentează AFP.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Lucrările au costat peste 11 miliarde de dolari și au fost demarate în 2014, iar suprafața echivalează cu cea a 97 de terenuri de fotbal.

Dotările sunt la cel mai înalt nivel tehnologic – roboți ce oferă informații despre zborurile programate și tehnologie de recunoaștere facială pentru operațiunile de check-in etc.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr