vineri

24 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2022

Cel mai bogat om de afaceri ucrainian, Rinat Ahmetov (foto), a anunţat că va da în judecată Rusia pentru pagubele provocate de bombardamentele ruseşti oţelăriilor pe care le deţine în oraşul Mariupol.

„Cu siguranţă vom da în judecată Rusia şi vom cere despăgubiri adecvate pentru toate pierderile şi toate afacerile pierdute”, a spus Rinat Akhmetov, proprietarul holdingului Metinvest, într-un interviu pentru portalul de ştiri ucrainean mrpl.city, citat de Reuters.

Pierderile suferite de Metinvest ca urmare a pagubelor provocate combinatului Azovstal şi Illich Iron & Steel Works au fost estimate de miliardarul ucrainean între 17 şi 20 de miliarde de dolari. „Suma finală va fi stabilită într-un proces împotriva Rusiei” a spus Rinat Ahmetov.


Combinatului siderurgic Azovstal, aflat formal în proprietatea lui Rinat Ahmetov a fost ultima redută a trupelor ucrainene în oraşul-port Mariupol de la Marea Azov, care s-au adăpostit în uriașul labirint de galerii subterane.

Și o altă întreprindere metalurgică deţinută de Rinat Ahmetov, Illich Iron & Steel Works, a avut de suferit în urma bombardamentelor ruseşti asupra oraşului Mariupol.

Un imperiu de afaceri spulberat

Încă dinaintea invadării Ucrainei, imperiul de afaceri al miliardarului Rinat Akhmetov fusese deja serios șubrezit de cei opt ani de lupte în estul Ucrainei, iscate după ce separatiștii pro-ruşi au ocupat mari teritorii în acele regiuni.

De la debutul invaziei ruseşti, la data de 24 februarie, Metinvest şi-a anunţat clienții că nu le poate livra produsele contractate.


În timp ce holdingul financiar şi industrial SCM Group al lui Rinat Akhmetov îşi plăteşte datoriile, producătorul de electricitate DTEK, controlat de Akhmetov, a fost nevoit să îşi restructureze datoriile.

Rinat Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina, averea sa fiind estimată la 7,6 miliarde dolari în luna octombrie a anului trecut.

Spune că a rămas în Ucraina după începerea războiului și adaugă: „Credem în țara noastră și în Victoria noastră”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: