Secretarii de stat USR PLUS au fost destituiți de premierul Cîțu
joi

28 octombrie, 2021

Cei 26 de secretari de stat ai USR PLUS au fost destituiți

9 septembrie, 2021

Florin CîțuPremierul Florin Cîțu a destituit miercuri seara toți cei 26 de secretarii de stat ai USR PLUS și a anunțat decizia seara, când el se afla în studioul Digi24 și Monitorul Oficial publica revocările.

„Îi voi destitui în această seară. Nu știu ce interese pot reprezenta acolo. Nu poți să fii alături de PSD și AUR și să crezi că ești într-un minister în care poți să influențezi negativ activitatea oamenilor (…) Dacă cumva AUR a negociat ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?”, a declarat premierul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a replicat ulterior, pe Facebook: „Nu prea ai ce să mai încetinești la campania de vaccinare. Numeri pe degete aproape vaccinările din fiecare centru”. El a reamintit că marea operațiune a vaccinării împotriva Covid-19 este coordonată direct de premier, iar secretarul de stat de la Ministerul Sănătății care se ocupă de acest domeniu este liberalul Andrei Baciu.


Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile la guvern marți dimineața.

Cu o zi înainte, Dan Barna a explicat de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții USR PLUS, după ce miniștrii și-au depus demisiile: „Nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”.

Premierul Cîțu nu a luat deocamdată nicio decizie legată de prefecții USR PLUS, dar este de așteptat ca și aceștia să fie revocați din funcție.

Și după această decizie, premierul insistă ca USR PLUS să revină la masa tratativelor.

”Mai e timp să fie retrasă această moțiune, ne așezăm din nou la masă. (…) USR trebuie să renunțe și la PSD, și la AUR, scapă de această negociere. Există viață și în viitor”, declarat Florin Cîțu la Digi 24.
Dacă se va ajunge însă la votul moțiunii de cenzură, a precizat el, va fi foarte greu să vină la masă cu PNL după ce a acționat alături de PSD și AUR să dea jos guvernul liberalilor.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr