sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 august, 2021

Românii evacuați din Afganistan se întorc, sâmbătă, acasă. Aeronava C130 Hercules a Forțelor Aeriene Române care i-a luat de la Kabul va ajunge în România în jurul orei 13, la baza 90 din Otopeni.

Este vorba de 14 dintre românii recuperați vineri și mutați la Islamabad și cel scos din Kabul cu o zi înainte, joi. Cu avionul Hercules se vor întoarce și patru cetățeni bulgari.


Până în acest moment, acestea ar fi toate persoanele care au solicitat repatrierea. MAE face apel la românii din Kabul care doresc să se reîntoarcă să încerce să ia legătura cu ambasada de la Islamabad.

Alți 17 cetățeni români care se află în Afganistan dar care nu au solicitat repatrierea, au propriile planuri de evacuare, stabilite de angajatorii lor, a afirmat la Digi24 ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Aceștia se vor întoarce în țară cu zboruri puse la dispoziție de companiile pentru care lucrează.

„Le-am prezentat de fiecare dată oportunitățile de evacuare atunci când avionul militar a ajuns în aeroportul din Kabul, însă au spus că preferă să folosească planurile de evacuare pe care le au deja la dispoziție”, a precizat ministrul Aurescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit ministrului, pe lângă cei 14 care se află în acest moment în aeroportul din Kabul, un singur cetățean român a mai solicitat evacuarea. El lucrează pentru un program ONU și încearcă împreună cu un convoi al Organizației să ajungă în siguranță la aeroport.


Ministrul a adăugat că oamenilor le este greu să ajungă la aeroportul din Kabul pentru că există o serie de obstacole, de puncte de control, care sunt controlate de diverse facţiuni ale mişcării talibane.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: