duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 aprilie, 2012

Cele 47 de state membre ale Consiliului Europei şi-au reafirmat, în cadrul unei reuniuni, voinţa de a îmbunătăţi funcţionarea Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), care nu ai face faţă numărului imens de cazuri pe care trebuie să le rezolve, transmite AFP, citată de AGERPRES.

Aproape 150.000 de dosare sunt în prezent în faza de evaluare preliminară la CEDO, iar în medie, Curtea îşi declină competenţa pentru 90% dintre solicitări, astfel că durata medie a unei proceduri judiciare este de patru ani şi jumătate.

Proiectul de declaraţie finală a reuniunii, care va fi supus aprobării vineri, delimitează mai strict cazurile în care CEDO poate fi sesizată, propune o suplimentare a resurselor umane şi financiare destinate rezolvării cazurilor şi scurtează termenele în care Curtea poate lansa o procedură judiciară. Astfel, Consiliul Europei a propus reducerea de la şase la patru luni a termenului în care CEDO poate fi sesizată după decizia definitivă adoptată de justiţia unui stat membru. Proiectul de declaraţie mai indică necesitatea epuizării tuturor căilor de atac la nivel naţional înainte ca instanţa europeană să poată fi sesizată.


De asemenea, proiectul impune şi necesitatea ca cele 47 de state să aplice deciziile Curţii pentru ca acestea să intre în jurisprudenţa naţională, evitându-se astfel o înşiruire de procese cu speţe asemănătoare şi decizii repetitive.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: