sâmbătă

24 februarie, 2024

19 octombrie, 2020

Ant Group Co Ltd a primit aprobarea arbitrului pieței de capital din China pentru dubla listare ce ar putea atinge o valoare de 35 de miliarde de dolari, potrivit unor surse consultate de Reuters.

Compania chineză de tehnologie, deținută de Jack Ma, patronul Alibaba Group, se va lista simultan pe bursele din Hong Kong și Shanghai și ar putea deveni cea mai valoroasă listare la nivel mondial.

În prezent, recordul este deținut de Saudi Aramco, companie petrolieră din Arabia Saudită a cărei listare, ce a avut loc în decembrie anul trecut, a atins o valoare de 29,4 miliarde de dolari.


Luni, Ant ar putea primi undă verde din partea bursei din Hong Kong, a declarat una din sursele consultate de Reuters, care însă nu a dorit să fie citată deoarece informația nu este încă publică.

Ant va scoate la vânzare prin intermediul pieței bursiere 10 -15% din capital, procent ce va fi împărțit egal între bursele din Hong Kong și Shanghai.

Ce este Ant Group

Ant Group, cunoscută anterior ca Ant Financial sau Antpay, este o companie afliliată Alibaba Group. Ant Financial este cea mai valoroasă companie chineză de fintech, și a fost totodată cel mai valoros unicorn al Chinei, evaluat la 280 de miliarde de dolari.

Ant Group operează ApliPay, cea mai mare platformă de plăți mobile și online din lume, precum și fondul de investiții Yu Bao. Totodată, Ant Financial deține platforma de credite online Hubei și banca online MyBank.


De asemenea, Ant Financial deține Ant Fortune, o platformă de administrare a averilor, Yu Bao fiind unul din instrumentele acestei platforme. Acum trei ani, Ant Fortune a lansat Fortune Account, o platformă pe care  instituțiile financiare să listeze și să vândă aici propriile produse.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: