luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 decembrie, 2020

​Google a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a prelua producătorul de smartwatch-uri și brățări smart Fitbit, pentru 2,1 miliarde dolari, transmite Euractiv.

Comisia Europeană și-a dat acordul după întocmirea unei anchete aprofundate pornind de la planul de achiziție. CE notează că Fitbit deține o cotă de piață limitată în Europa pe segmentul smartwatch unde sunt și concurenți puternici precum Apple, Samsung sau Garmin.

Fitbit este una dintre cele mai cunoscute companii din domeniul dispozitivelor smart. Compania a achiziționat acum câțiva ani startup-ul românesc Vector Watch și are și un centru de dezvoltare la București.


Fitbit a primit greu acordul CE, principala îngrijorare a oficialilor europeni fiind modul în care va gestiona Google datele utilizatorilor Fitbit.

Angajamentele asumate de Google garantează faptul că piața aparatelor purtabile va rămâne deschisă concurenței, da și că gigantul american nu va putea utiliza datele în mod abuziv, spun oficialii CE.

Google și-a asumat o serie de angajamente, pe o perioadă de zece ani. Printre acestea se numără obligația de a nu folosi Google Ads în corelație cu datele legate de sănătatea utilizatorilor, colectate prin ceasurile Fitbit. Compania a promis că va păstra o separare tehnică evidentă între datele colectate de pe dispozitivele Fitbit și cele colectate prin alte moduri. De asemenea, utilizatorii vor putea decide dacă doresc ca informațiile privind sănătatea lor să fie stocate în contul Google sau în contul Fitbit.

Deși numărul de utilizatori a crescut constant spre 30 de milioane, cifra de afaceri a Fitbit scăzut în ultimii patru ani de la peste 2,1 miliarde de dolari în 2016 la 1,4 miliarde dolari anul trecut.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: