vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2020

Curtea Constituțională a amânat miercuri cu o săptămână, până pe 11 noiembrie, dezbaterile pe contestația referitoare la numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, și cu peste o lună, până pe 8 decembrie, a discutării impozitării cu 85% a pensiilor speciale.

Deputatul PSD Florin Iordache a fost votat în octombrie în funcția de președinte al Consiliului legislativ. Pentru numire au votat 185 de deputați și senatori, iar împotrivă 43.

Contracandidatul lui Iordache, Augustin Zegrean, a obținut voturile a  restul de 187 votând împotrivă.


Florin Iordache a fost răsplătit de PSD cu această funcție în condițiile în care conducerea partidului i-a refuzat un loc pe listele de la alegerile generale din decembrie. Președintele Consiliului Legislativ, numit prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu are o limită de mandat şi nu există procedură prin care să poată fi revocat.

Numirea lui Florin Iordache a fost contestată de USR și PNL.

Discutarea impozitării pensiilor speciale, amânată 5 săptămâni

Subiectul impozitării cu până la 85%  a pensiilor speciale, inclusiv a pensiilor încasate de foștii magistrați, a fost amânat încă cinci săptămâni, iar un comunicat al CCR precizează că noul termen a fost necesar, întrucât nu s-au primit toate punctele de vedere solicitate pentru dezbatere.

Sesizările, comasate, au fost înregistrate de Înalta Curte de Casație și Justiție și de Avocatul Poporului, ambele afectate de o eventuală introducere a impozitării. Într-o situație similară se vor afla și judecătorii constituționali care vor pronunța decizia pe impozitare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comunicat transmis de CCR în acest caz:

Obiecţiile de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, obiecţii formulate de Avocatul Poporului şi, respectiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională a amânat deschiderea deliberărilor pentru data de 8 decembrie 2020, având în vedere imposibilitatea constituirii completului de judecată şi faptul că la dosar încă nu au fost transmise punctele de vedere ale preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, solicitate în temeiul art.16 alin.(2) şi art.17 din Legea nr.47/1992, precum şi toate informaţiile solicitate mai multor autorităţi publice în temeiul art.77 din Legea nr.47/1992.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: