luni

19 februarie, 2024

12 aprilie, 2022

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu (foto), a declarat marți că doar câteva mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu echipamente şi aparatură cu ajutorul fondurilor prevăzute în PNNR, scrie Agerpres.

„Câteva mii de cabinete de medicină de familie vor putea fi dotate cu echipamente şi aparatură care vor servi la creşterea activităţii lor, tocmai pentru a putea muta, cum se întâmplă în toate sistemele de sănătate moderne, mare parte din activităţile medicale de screening, de prevenţie, inclusiv de diagnostic şi tratament iniţial.

Acestea sunt făcute în cadrul acestui sector de medicină primară, adică la nivelul medicilor de familie. Dar ai nevoie de medicamente, ai nevoie de instrumente cu care să poţi să desfăşori toate aceste activităţi de sănătate publică.

Aici vorbim de câteva mii de cabinete de medicină de familie care vor putea să fie dotate cu ajutorul bugetelor şi al banilor veniţi prin PNRR”, a explicat Andrei Baciu, la dezbaterea ”Prevenţia şi descoperirea precoce a îmbolnăvirilor, soluţii pentru creşterea rezilienţei în sistemul sanitar”, organizată DC News.

Tot prin PNNR vor fi construite şi 200 de centre comunitare integrate, în principal pentru comunităţile care nu au acces la servicii medicale generale.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: