duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 septembrie, 2018

Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunţat vineri, la o dezbatere, că şi-a dat demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European.

„Ştiu foarte bine situaţia din grupul socialiştilor până ieri, de azi  începând voi şti mai puţin, pentru că mi-am dat demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European, pe motiv că nu avea sens să stau atâta timp cât ei ţineau în braţe PSD, după tot ce s-a întâmplat, şi nu doar protestul de pe 10 august pe care l-am documentat, le-am trimis tot felul de materiale, ci de când a ajuns la guvernare Liviu Dragnea.

Pentru că nu PSD a ajuns la guvernare, din moment ce un partid de mărimea PSD dă mandat în alb unei singure persoane să meargă să negocieze cu preşedintele României primul-ministru.


Mandat în alb, eu nu am auzit vreodată, nu numai în experienţa mea de 15 ani de politică, dar nici în ce am citit prin cărţi.

Dragnea s-a dus la prima discuţie cu Iohannis despre primul-ministru fără ca cineva din partid să ştie pe cine va propune. Ăla a fost semnul că Liviu Dragnea avea puterea absolută pentru el”, a spus Cătălin Ivan.

Europarlamentarul a fost exclus din PSD în 2015, din cauza acțiunilor negative la adresa PSD, spunea atunci Dan Tudorache, președintele Organizației PSD Sector 1 București.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cătălin Ivan declara la Realitatea TV că decizia „a fost luată de domnul Tudorache”, un apropiat al lui Liviu Dragnea. De asemenea, el îl acuză pe Victor Ponta că a dizolvat Organizaţia Sector 1 ca să-l înlăture.


În urmă cu aproximativ trei săptămâni, europarlamentarul le-a trimis socialiştilor europeni o solicitare privind excluderea PSD din S&D, precum şi demisia sa din grup, începând cu data de 1 octombrie, în cazul în care nu se va lua o decizie legată de protestele care au avut loc în 10 august la Bucureşti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: