Firmele a 48 din cei 334 de deputaţi din Parlamentul României au încheiat în ultimii ani contracte cu diverse instituţii ale statului în valoare de aproape 225 de milioane de euro, potrivit ultimelor declaraţii de interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor. 18 dintre aceştia sunt membri PDL (trei dintre ei fiind miniştri în funcţie în acest moment – Elena Udrea, Valeriu Tabără şi Valerian Vreme), 12 sunt membri ai PNL, 11 sunt din PSD, 6 de la UDMR, iar unul este membru al minorităţilor din partea Forumul Democrat al Germanilor din România.
O scurtă analiză a contractelor încheiate de firmele deputaţilor indică faptul că majoritatea au obţinut sume importante de bani de la instituţii aflate tocmai în colegiile electorale în care au fost aleşi. Un exemplu în acest sens este deputatul PDL Florin Anghel care are contracte în valoare de peste 57 de milioane de lei încheiate cu primării din judeţul Prahova. O preocupare financiară a deputaţilor în ultimul an au fost banii nerambursabili oferiţi de Uniunea Europenană prin APIA. Fostul ministru al Internelor, Dan Nica, a obţinut în 2010 două astfel de contracte în valoare de aproape o jumătate de milion de euro.
Cele mai multe contracte trecute în declaraţia de interese îi aparţin deputatului PDL Silviu Prigoană, cel care şi-a dat demisia din PDL la începutul verii pentru a reveni asupra ei la începutul iernii trecute după ce secretarul general al PDL Elena Udrea a declarat că ar fi moral ca politicienii cu afaceri să aleagă fie politica, fie afacerile. Acum pare de înţeles de ce Prigoană a ales la un momnet dat afacerile. Acesta are trecute în declaraţia de avere nu mai puţin de 547 de contracte în derulare prin firma Rosal Grup SRL, marea majoritate fiind însă cu entităţi private şi nu cu statul.
De departe, campion la capitolul afaceri cu statul este deputatul PSD de Constanţa Eduard Martin, cel care are 327 de contracte finanţate din bani publici. Valoarea lor nu este însă precizată, majoritatea covârşitoare a lor fiind în derulare în acest moment. Datele trecute în declaraţiile de interese de deputaţi mai indică şi lucruri cel puţin ciudate. De exemplu, firma deputatului PDL Marin Bobeş a încheiat un contrcat chiar în Ajunul Craciunului din 2009, iar Cabinet medical al deputatei PSD Lucreţia Roşca a încheiat un contract în data de 31 decembrie 2010. Valoarea totală a contractelor încheiate de cei 48 de deputaţi se ridică la 886.509.012 lei şi 13.707.023 euro, în total suma fiind de 224.780.597 euro.
Informaţiile despre contractele încheiate cu statul de către firmele deputaţilor au devenit publice odată cu intrarea în vigoare a Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. Legea a fost modificată anul trecut după ce în luna aprilie 2010 vechea lege a fost declarată neconstituţională în urma contestării acesteia la Curtea Constituţională de către avocata Alice Drăghici, apărătoarea fostului senator PSD Şerban Brădişteanu, în dosarul căruia Agenţia Naţională de Integritate ceruse instanţei confiscarea sumei de patru milioane de euro, bani nejustificaţi. Demnitarii, aleşii şi funcţionarii publici sunt acum obligaţi să completeze în declaraţiile de interese contractele încheiate cu statul de firmele deţinute de ei sau de rudele de gradul întâi. Iată lista lor:
Partidul Democrat-Liberal
1. Gheorghe Albu – deputat PDL de Dâmboviţa
Are cinci contracte cu statul încheiate prin firma Universul Dâmboviţean SRL. Toate sunt semnate în 2010 cu Compania de Apă Târgovişte, Grupul Şcolar „Voievodul Mircea” din Târgovişte, Primăria Târgovişte, Primăria Gura Foii şi Universitatea „Valahia” Târgovişte în valoare totală de 82.371 lei.
2. Ana Gheorghe – deputat PSD de Dâmboviţa
Are opt contracte cu statul încheiate prin firma Complis SA, şase dintre ele fiind atribuite prin licitaţie publică, restul prin negociere. Două au fost încheiate în 2001 cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, trei în 2007 cu Consiliul Local Runcu, Primăria Vulcana Pandele şi Primăria Tărtăşeşti, toate din judeţul Dâmboviţa, două în 2008 cu Primăria Petreşti, judeţul Dâmboviţa, iar unul în 2009 cu Consiliul Local Văleni, valoarea totală a acestora fiind de acestora 11.726.367 lei. Prin aceeaşi firmă a deputatului PDL au mai fost încheiate două contracte în 2007 şi 2008 în valoare totală de 10.492.907 euro, ambele cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
3. Florin Anghel, deputat PDL de Prahova
Are 11 contracte încheiate prin licitaţie cu diverse instituţii ale statului prin firma Fibec SA Câmpina, în care soţia lui Anghel deţine 50%. Unul a fost încheiat în 2007 cu Primăria Tomsani, judeţul Prahova, cinci în 2009 cu Primăria Floreşti, Primăria Brebu şi Primăria Valea Doftanei din judeţul Prahova, Consiliul Local Corbiţa, judeţul Vrancea, trei în 2009 cu Primăria Produleşti şi Primăria I.L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa şi Primăria Topolog, judeţul Tulcea, iar alte două în 2010 cu Ecoaqua SA Călăraşi şi Primăria Secaria, judeţul Prahova, obiectul contractelor fiind modernizare şi extinderea distribuţiei sau alimentării cu apă, extindere sistem de canalizare şi staţie de epurare sau modernizare reţele stradale. Valoarea totală a celor 11 contracte este de 50.272.417 lei.
4. Marin Bobeş, intrat în Parlament din partea PSD, acum membru PDL, deputat de Olt
Are şase contracte încheiate cu instituţii ale statului prin firma Serena 94 SA, două semnate în 2009, iar patru în 2010, valoarea totală ajungând la 13.485.666 lei.
Unul din contractele din 2009, încheiat cu Consiliul Local Cungrea, atrage atenţia prin faptul a fost semnat în data de 24 decembrie, adică în Ajunul Crăciunului. Celelalte contracte au fost semnate cu Primăria Slatina, Primăria Vâlcele, Consiliul Local Gostavăţu, Consiliul Local Băbiciu toate din judeţul Olt şi Compania de Apă Olt Slatina.
5. Cristian Ion Burlacu, intrat în Parlament din partea PNL, acum membru PDL, deputat de Prahova
Are şase contracte cu instituţii ale statului prin firma Marami Construct SRL. Unul a fost încheiat în 2008 şi patru în 2009 cu Sanatoriul Balnear Techerghiol, iar unul în 2010 cu Primăria Sinaia, judeţul Prahova, în valoare totală de 9.396.122 lei.
6. Sorin Gheorghe Buta – deputat PDL de Argeş
Are şapte contracte cu instituţii ale statului prin fima Global Proeict Consult SRL. Unul a fost încheiat în 2008 cu Primăria Vlădeşti, judeţul Argeş, unul în 2009 cu Primăria Cetăţeni, judeţul Argeş, iar cinci în 2010 cu Primăria Dâmbovicioara, Primăria Leşeşti, Primăria Valea Mare şi Primăria Titeşti toate din judeţul Argeş şi APIA Argeş, în valoare totală de 65.729 lei.
7. Costică Canacheu – deputat PDL de Bucureşti
Are 23 de contracte încheiate cu instituţii ale statului prin firma Neico SA. 11 au fost semnate în 2008 cu Institutul de Etnografie, Muzeul de Arheologie, RA RASIROM, RATB, UM 0461, UM 02560, Tarom, Universitatea „Al.I. Cuza”, Rompress, Compania Naţională Imprimeria Naţională, Parchetul de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţie, opt au fost semnate în 2009 cu Compania Naţională Imprimeria Naţională, Prefectura Dâmboviţa, Muzeul de Istorie Prahova, RATB, Tarom, Universitatea „Al.I. Cuza”, Teatrul Metropolis, Universitatea Bucureşti, iar alte trei au fost semnate în 2010 cu Tarom, Universitatea „Al.I. Cuza”, Parchetul de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţie. Valoarea tatală a contractelor este de 576.715 lei.
8. Dragoş Adrian Iftime – deputat PDL de Vaslui
Are un contrcat încheiat în 2010 prin firma Fleischparty SRL, deţinută de Ionel Iftime, tatăl deputatului, cu Spitalul de Urgenţă Vaslui, pentru furnizare de produse, în valoare de 90.321 lei.
9. Dumitru Pardău, deputat PDL de Suceava
Are trei contracte încheiate în 2007, 2009 şi 2010 prin firmele Clas Decent SRL şi Agroturism Pârâul Pietrei SRL cu Sapard, APDRP şi Ministerul Finanţelor în valoare de 1.547.325 lei.
10. Dan Păsat, deputat PDL de Giurgiu
Are cinci contracte încheiate în 2008 şi 2009 prin firma Prod Invest SRL cu Primăriile Bucşani,Valea Dragului, Vărăşti şi Bulbucata din judeţul Giurgiuîn valoare de 7.575.131 lei.
11. Cristian Petrescu, deputat PDL
Cabinetul avocatură al soţiei a avut trei contrate cu CNADNR, încheiate în 2004 şi 2006, pentru exproprierile de la pe A2 şi A3 în valoare de 549.000 euro şi 4.612.800 lei.
12. Silviu Prigoană, deputat PDL de Bucureşti
Are 547 contracte încheiate prin Rosal Grup SRL, însă o bună parte din aceste contracte sunt încheiate cu companii sau bănci comerciale private. Deputatul PDL a declarat valoarea doar 29 de contracte, care ajunge la suma de 6.215.888 lei. Pentru celelalte nu a fost precizată suma, fiind menţionat doar că se află încă în derulare.
Printre instituţiile statului cu care Rosal Grup SRL a încheiat contracte pe perioadă nedeterminată, aflate încă deulare, se numără Institutul Bancar Român, DIICOT, Primăria Sectorulului 3, Primăria Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, SPP, Primăria Cluj Napoca, Consiliul Superior al Magistraturii, Societatea Naţională a Sării, Consiliul Concurenţei, Direcţia Generală Anticorupţie, Primăria Baia Mare, Consiliul Judeţean Tulcea, Garda Financiară, RAR, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploişti, RADET, Ministerul Muncii sau Ministerul de Interne.
Ca o curiozitate, unul dintre contractele încheiate cu firme private este cel semnat în 2005 cu Imobiliar Network 2002, fimă deţinută de Sorin Ovidiu Vîntu. Înţelegerea juridică se află încă în desfăşurare, fiind vizat sediul firmei din Splaiul Unirii.
13. Valeriu Tabără, deputat PDL de Timiş şi ministru al Agriculturii
Are trei contracte încheiate în 2010 prin UASMVB Timişoara, unul în valoare de 1.182.000 euro, iar celălalt de 487.000 lei, şi unul încheiat în 2006 prin SC Da Lovrin, în valoare de 1.006.000 lei.
14. Gabriel Tiţa Nicolescu – deputat PDL de Braşov
Are 76 de contracte încheiate în 2009 şi 2010 prin Cabinetul de Avocatură „Tita Nicolescu Gabriel” cu Primăria Braşov în valoare de 188.750 lei.
15. Alin Silviu Trăşculescu – deputat PDL de Vrancea
Are şase contracte încheiate în 2010 prin firma TSDM Dollar Prod SRL cu Primăriile Jariştea, Odobeşti, Urecheşti, Popeşti, Dumbrăveni şi Penitenciarul Focşani pentru neutralizare de deşeuri. Perioada de derulate este de un an, iar valoarea este de 0,21 euro pe kilogramul de deşeu.
16. Elena Udrea deputat PDL de Bucureşti şi ministru al Dezvoltării
Calamari Trading Impex, deţinută de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, a obţinut trei contracte în valoare de 6.591.557 lei.
- Institutul Clinic Fundeni, 14.07.2008 cu derulare de doi ani, procedura de atribuire: licitaţie, valoare de 5.937.609 lei
- Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, 27.10.2008 cu derulare de un 15 luni, procedura de atribuire: licitaţie, valoare de 558.907 lei
- MapN, UM 02482, 02.06.2009 cu derulare de 30 de zile, procedura de atribuire: negociere directă, valoare de 95.041 lei
17. Valerian Vreme, deputat PDL de Bacău şi ministru al Comunicaţiilor
Are opt contracte încheiate în 2002 (1), 2003 (1), 2007 (2), 2009 (2) şi 2010 (2) prin firma UM-SOFT SRL cu Primăria Bărsăneşti şi Gura Văii din judeţul Bacău, Termoelectrica, Termoserv şi Casa de Pensii Bacău în valoare lunară totală de 5.468 lei, fără a fi precizată însă durata derulării contractelor.
18. Valeriu Zgonea, deputat PSD de Dolj
Are trei contracte încheiate în 2008, 2009 şi 2010 prin Asociaţia „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III” cu Petrom SA, în valoare de 37.045 lei şi 8.835 euro şi un contrcat cu Ministerul Integrării în 2004, în valoare de 40.185 euro.
Partidul Naţional Liberal
1. Tudor Chiuariu – deputat PNL de Bacău
Are trei contracte încheiate în 2010 prin Cabinetul de Avocatură „Chiuariu şi Asociaţii”cu Consiliul Local Caransebeşîn valoare de 2.400 euro.
2. Ciprian Dobre – deputat PNL de Mureş
Un contract încheiat de Cabinet de Avocatura „Iuliana Dobre” (soţia deputatului) cu Primăria Iernut, cu durată iunie – decembrie 2009, în valoare de 7.200 euro.
3. Mihai Aurel Donţu – deputat PNL de Braşov
Are două contracte, unul încheiat în 2010 cu APIA prin firma Robusta Horus Tour SRL, reprezentând ajutor financiar nerambursabil în valoare de 198.499 euro, iar cel de-al doilea încheiat tot în 2010 şi tot cu APIA prin firma Donad Turism SRL pentru un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 198.499 euro. Total 396.998 euro.
4. Gheorghe Dragomir – deputat PNL de Constanţa
Un contract încheiat cu APIA Constanţa în 2010 prin firma Histria Industry SRL, în valoarea de 285.714 euro.
5. Relu Fenechiu – deputat PNL de iaşi
Are şase contracte încheiate cu instituţii ale statului prin Fene Grup SRL, patru dintre ele în 2008, iar două în 2010. Acestea au fost semnate cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, Primăria Iaşi, Inspectoarul Şcolar Judeţean Iaşi, Universitatea „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Primăria Bălţaţi şi Consiliul Judeţean Iaşi, valoarea toatală a acestora ajungând la 5.857.490 lei.
6. Mihai Lupu – deputat PNL de Constanţa
Are patru contracte încheiate 1992, 2008 şi 2010 prin firma Construcţii Hidrotehnice SRL Iaşi cu Hidroelectrica SA, Administraţia Bazinală de Apă Siret şi ANIF, în valoare de 621.463.654 lei.
7. Dan Mihai Marian – deputat PNL de Vaslui
Are patru contracte încheiate în 2010 prin firma Industrial Marian SRL, deţinută de Neculai Marian, tatăl deputatului, cu Spitalul de Urgenţă Vaslui şi cu Spitalul Municipal „Dumitru Castroian” din Huşi, pentru furnizare de produse, în valoare de 216.279 lei.
8. Palaşcă Viorel, deputat PNL de Mehedinţi
Are trei contracte încheiate în 1997, 2005 şi 2007 prin firma Piramid 92 SRL prin negociere cu o singură sursă (două contracte) şi licitaţie deschisă cu Institutul Naţional al Patrimoniului, în valoare de 3.167.796 lei. Toate trei contractele se află în derulare.
9. Ionel Palăr, deputat PNL de Bacău
Are două contracte încheiate în 2009 prin firma Luxor SRL cu Romatsa Bacău şi cu Consiliul Local Bacău, în valoare de 41.307 lei.
10. Gabriel Plăiaşu, deputat PNL de Dâmboviţa
Are patru contracte încheiate în 2010 prin firma Quartz SRL cu CFR Marfă, CFR Infrastructură şi Metrorex în valoare de 180.580 lei.
11. Nini Săpunaru, deputat PNL de Vrancea
Are 38 de contracte încheiate prin firma Europroiect SRL, din care 33 acordate prin atribuire directă şi cinci prin licitaţie, 25 încheiate în 2009 şi 13 în 2010, în valoare de 1.554.627 lei şi 43.347 euro.
12. Florin Ţurcanu – deputat PNL de Botoşani
Are 16 contracte încheiate în 2007 (2), în 2009 (6) şi 2010 (8) prin firma Poieniţa SRL cu Liceul Pedagogic, Liceul Econimic, Liceul „Elie Radu” şi Grădiniţa nr. 10 din Botoşani şi Spitalul de Neuropsihiatrie din Săveni, Primăria Suliţa şi ADS, în valoare toatală de 349.826 lei.
Partidul Social Democrat
1. Ion Dumitru, deputat PSD de Dâmboviţa
Are 11 contracte încheiate cu instituţii ale statului prin firma Blitz Lighting SRL, deţinută de Dragoş Mircea Dumitru, fiul deputatului, în valoare totală 7.295.768 lei.
Un contrcat a fost încheiat în 2008 cu Consiliul Local Văleni, nouă în 2009 cu Consiliul Local Tărtăţeşti, Consiliul Local Valea Lungă, Consiliul Local Vişineşti, Consiliul Local Produleşti, Consiliul Local Ulmi, Consiliul Local Produleşti toate din judeţul Dâmboviţa, Electrica Distribuţie Muntenia Nord, filiala Târgovişte, ENEL Distrubuţie Dobrogea, Constanţa, Electrica Distribuţie Muntenia Nord, filiala Târgovişte, şi unul în 2010 cu Electrica Distribuţie Muntenia Nord, filiala Târgovişte.
2. Cornel Itu – deputat PSD de Cluj
Are zece contracte încheiate în 2009 şi 2010 prin firma Mecsom SA cu Primăria Căşeiu, Primăria Mintiul Gherlii, Primăria Câţcău, Primăria Chinteni, judeţul Cluj, Palatul Copiilor Cluj, Direcţia Generală Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate din Ministerul Finanţelor, în valoare de 1.501.669 lei.
3. Eduard Stelian Martin – deputat PSD de Constanţa
Are 327 contracte, din care 318 sunt încheiate prin firma Polaris holding SRL, opt prin servicii de Salubrizare SRL şi un contract prin GMG Management SRL. Având în vedere numărul uriaş de contracte încheiate cu statul, procedurile de atribuire au fost dintre cele mai diverse: de la negociere cu o singură sursă sau încredinţare directă, la cerere de oferă sau licitaţie. Cea mai mare parte a contractelor se află încă în derulare fiind încheiate pentru perioade nederminate, şi nici valoarea acestora nu este precizată, fiind invocat faptul că tariful este plătit lunar. Totuşi, valoarea contractelor declarate se ridică la suma de 8.707.279 lei. Polaris Holding, care este o firmă de salubritate şi are contracte încheiate cu mai toate instituţiile importante din oraşul şi judeţul Contanţa: SRI, Primăria Constanţa, Prefectura, Inspectorul Judeţean de Poliţie, CFR, RAR, Muftiatul Cultului Musulman, DGFP, Electrica Serv, ANIF RA, Universitatea „Ovidius”, Primăria Mangalia, Primăria Năvodari, Primăria Eforie, Poşta, Arhiepiscopia Tomisului, Muzeul de Artă, Centrul Milirat Judeţean, unităţi militare, spitale, grădiniţe, şcoli, licee, direcţii judeţene şi multe alte instituţii importante. Un cotract a fost încheiat în 2001, unul în 2005, 130 în 2007, 111 în 2008, 46 în 2009 şi 34 în 2010.
4. Constantin Mazilu – deputat PSD de Vâlcea
Are 19 contracte încheiate în 2009 şi 2010 prin fimra Ghecon Construct SRL cu Administraţia Străzilor Bucureşti, Consiliul Judeţean Buzău, Primăria Valea Mare, Primăria Gusoieni Primăria Zătreni, Primăria Ladeşti, judeţul Buzău, Consiliul Judeţean Vrancea, Primăria Gura Teghii, Primăria Fărtăteşti, Primăria Diculeşti, Primăria Sectorului 6, în valoare de 57.928.155 lei.
5. Ioan Munteanu – deputat PSD de Neamţ
Are 15 contracte încheiate în 2009 şi 2010 prin fimra Proinvest SRL cu Hidroserv Bistriţa SA şi Publiserv SRL din Piatra Neamţ, Primăria Piatra Neamţ, Primăria Roman, Primăria Săvinşti, Domeniul Public şi Privat Judeţean Constanţa 15.716.456 lei.
6. Dan Nica, deputat PSD de Galaţi
Are două contracte de subvenţie obţinute în 2010 prin firma Viticom SRL de la APIA, în valoare de 425.837 euro.
7. Ioan Sorin Roman, deputat PSD de Bihor
Un contract încheiat în 2009 de Ioan Sorin Roman Intreprindere Individuală cu APDRP în valoare de 243.000 euro.
8. Lucreţia Roşca, deputat PSD de Galaţi
Un contract încheiat data de 31.10.2010 de Cabinetul Medical Individul Lucreţia Roşca, cu Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi pentru furnizare de servicii medicale, în valoare de 340.000 lei.
9. Anghel Stanciu, deputat PSD de Iaşi
Are un sapte contracte încheiate cu instituţii ale statului prin firma Geotop Construcţii SRL. Unul încheiat cu Grădiniţa nr. 13 din Iaşi, încheiat în 2005, cu termen de finalizare cinci ani, în valoare de 421.889 lei şi şase contracte încheiate în 2010 prin Fundaţia Ecologică Green cu AJOFM Vaslui şi OIR Posdru Nord Est în valoare de 8.423.102 lei.
10. Horia Teodorescu, deputat PSD de Tulcea
Are zece contracte încheiate în 2008 (1), 2009 (4) şi 2010 (5) prin firma Condor SRL
cu Consiliile Locale Beidaud, Luncaviţa, Cerna din judeţul Tulcea, Consiliul Local Gropeni, judeţul Brăila, Compania Naţională de Investiţii şi RADET Bucureşti, în valoare de 38.618.966 lei.
11. Gheorghe Zoicaş, deputat PSD de Maramureş
Are două contracte încheiate în 2009 cu Primăria Şomcuta, judeţul Cluj, pentru închiriere de utilaje pentru o perioadă de cinci, respectiv patru luni, în valoare totală de 138.235 lei.
UDMR
1. Derzsi Akos – deputat UDMR de Bihor
Are 21 de contracte încheiate prin firma Europrint SRL cu instituţii ale statului: Editura Didactică şi Pedagogică, Monitorul Oficial al Judeţului Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, cu clasele I – VIII „Andrei Mureşanu” din Oradea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Parchetul Tribunalului Bihor, Primăria Simian, Primăria Borş, Primăria Ciuhoi, Primăria Viişoara, Primăria Salonta, Primăria Buduslău, Primăria Valea lui Mihai toate din judeţul Bihor, Revista „Familia”, Revista Culturală „Varad”, Direcţia de Cultură Bihor, Centrul Culturii Tradiţionale Sălaj, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, OTL RA Oradea. Toate contractele sunt pentru servicii de tipărire, valoarea totală a acestora ridicându-se la 291.511 lei.
2. Edler Andras Gyorg – deputat UDMR de Covasna
Are 11 contracte încheiate prin firmele Edler Laszlo Gyorg PFA şi Unit Prest SRL deţinute de Edler Laszlo Gyorg, tatăl deputatului. Contractele au fost semnate cu Primăria Ghidfalau, Primăria Arcuş, Primăria Lemnia, Primăria Zagon, Primăria Poian, Primăria Bretcu şi Primăria Sfântul Gheorghe, toate din judeţul Covasna. Valoarea totală a acestora ajunge la 105.249 lei.
3. Attila Korodi – deputat UDMR de Harghita
Are şapte contracte cu instituţii ale statului încheiate în 2009 prin firma Webmedia SRL cu Primăria Miercurea Ciuc, Primăria Sântimbru, Primăria Siculeni, Primăria Cozmeni, Primăria Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita, Consiliul Judeţean Harghita, în valoare de 7.359 lei.
4. Lakatos Petru – deputat UDMR de Bihor
Are un contract încheiat în 2008 prin firma Sprinkler 2002 SRL cu Teatrul de Stat Oradea, pe perioadă nedeterminată, procedura de atribuire fiind cererea de ofertă, iar vloarea de 100 euro pe lună.
5. Mate Andras Levente, deputat UDMR de Cluj
Are două contracte de asistenţă juridică încheiate în 2005 de Cabinetul de Avocatură „Mate Andras” cu Agenţia Domeniilor Statului, în valoare de 26.000 euro.
6. Olosz Gergely, deputat UDMR de Covasna
Are opt contracte încheiate în 2009 şi 2010 prin firma Cleantech SRL cu Garda de Mediu Sibiu, Fondul Local de Garantare Sf. Gheorghe, Electrica Transilvania, Electrica Serv, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, DSP Covasna, Consiliul Judeţean Covasna în valoare de 208.910 lei.
Forumul Democrat al Germanilor din România
1. Ovidiu Ganţ – deputat minorităţi
Are un contract încheiat în 2009 prin firma Diagnostic Terapie Halcis Alergie SRL, deţinută de Ganţ Dumitru, tatăl deputatului, cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Turcanu” Timişoara, în valoare de 10.233 lei.
24 de răspunsuri
ma frate trebuie sa ii exterminam pe astia inainte s-o faca ei … ne distrug de tot …… nenorocitii…. si noi tacem din gura
allex@
aaau, Allex – cum adică să-i ”exterminăm”? cum să vorbim de ”exterminare” într-o țară ca România, mai ales că oamenii nu fac nimic ilegal?
nimic ilegal nu fac, dar noi am hotărât să arătăm tot ce fac.
Constantin Mazilu – deputat independent (a se citit UNPR-seful de la Valcea ;))
is that a great photo or what?
da, bine k exista transparenta . pe vremea lu nastase nici macar nu aveam habar unde dispar banii 🙂
guvernarea Năstase a fost ceva cu adevărat special – e greu să se mai atingă vreodată performanţele latino-americane ale epocii. semnalaţi un progres real, adică.
dar vedeţi că există progrese care nu ne folosesc la nimic. ei, alea sunt progresuri 🙂
In primul rind as vrea sa nu mai vad ca fac comentarii cei ce se ascund un spatele unor nume fictive,acelasi lucru l-au facut si il fac din 199o cei alesi de noi ,DEPUTATI SI SENATORI sau cei numiti politic,si acum fac pe justitiarii,ai de spus ceva ce ajuta la actul de democratie atunci spune omule cum te chiama,de ce ti-e frica ?
exact asta doresc cei be ne-au pacalit si vor sa o faca in continuare devenind MILIARDARI POLITICI iar majoritatea ROMANILOR au ajuns in sapa de lemn,imi pare rau dar le faceti jocul si va consider prin lasitatea voastra complici la dezastrul actual al ROMANIEI,ai curajul sa te duci la cel ce l-ai VOTAT de 2o de ani sa ii spui:TE-AM VOTAT,MAI PACALIT,AFARAAAAAAA !?EU O FAC DE 21 de ANI,prin scrisori,poezii,in atitudini civice,cind ii prind pe josca alearga in masini de nu ii vezi,se ascund,DAR SUNT SINGUR,NU AM GASIT MACAR UNUL ca sa fim DOI macar,NU AU CURAJ dar la comentarii sunt primii sub ANONIMAT iar pe EI ii doare drept in cot, „LASA PROSTII SA SCRIE CE VOR,NOI NE VEDEM DE TREABA”-AICI STA TOT SECRETUL SUCCESULUI DEMOCRATIC IN ROMANIA,incepind cu VOTUL sa nu mai fie VINDUT pe o caldare si o basca,pe un toi de tuica si un chil de orez,si CURAJUL DE A LUA ATITUDINE INDIVIDUAL SAU COLECTIVfara alte interese perverse.Sper ca am fost inteles,va fac o propunere:
HAI SA NE STRINGEM INTR-UN „BUZDUGAN”TOTI ROMANII CURAJOSI din ROMANIA sa ii LUAM DE „GULER”pe cei SMECHERI DE PARTID si ACOLITII LOR,sunt ACUM,de ordinul SUTELOR DE MII,acolo este acumulata BUNASTAREA ROMANULUI,FURATA sub SCUTUL POLITICULUI.AVETI CURAJ,ROMANI ? poate mai avem TIMP SA OPRIM JAFUL !
CU STIMA ROMANULUI CURAJOS !PENTRU ROMANII CURAJOSI !VA ASTEPT…….!
gheorghe ana e la psd si nu la pdl, asa cum ati scris dvs.
regards,
ws
verificat, corectat.
multumesc
Şi totuşi ăştia mi se par plevuşcă. Aştept anchete despre marii rechini…
ei sunt plevuşcă doar într-un anume fel – aşa ceva nici măcar nu e ilegal.
într-un alt sens însă, ei reprezintă un fenomen, o atitudine faţă de stat şi de alegător, o mentalitate faţă de maniera în care se foloseşte puterea.
noi pe fenomene o să ne aplecăm.
Aşa este, dar concentrându-ne atenţia asupra micilor căpuşari şi evazionişti, care sunt doar un paravan pentru cei mari, îi ţinem în umbră pe aceştia din urmă, care sunt răspunzători pentru devalizarea ţării de două treimi din PIB.
MAI FRATILOR CE SA INTELEGEM? CA SUNT CEI DE LA PDL LA GUVERNATE, DAR DE FURAT, FURA MAI MULT CEI DE LA PNL SI PSD.
OARE DISCUTAM DE UN CRUD ADEVAR?!!?
Florin@
aveți mai sus toate informațiile pentru a vă face o idee. inclusiv despre cei de la PDL