duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 septembrie, 2015

obama merkelPreşedintele Barack Obama a cerut administraţiei sale să pregătească primirea a cel puţin 10.000 de refugiaţi sirieni pe parcursul anului 2015.

Anunţul, care reprezintă primul angajament public de sporire a gradului de acceptare al cetăţenilor care fug din zone de conflict, a fost făcut de Casa Albă, transmire Reuters.

De la debutul războiului civil din Siria, în 2011, SUA au primit 1.500 de refugiaţi, potrivit planurilor iniţiale alţi 300 de sirieni urmând să primească acordul până în luna octombrie.


O serie de avocaţi specializaţi în procedurile specifice dar şi câţiva reprezentanţi ai Congresului american afirmă că cifra de 10.000 este prea mică pentru a reprezenta o soluţie pentru a uşura povara Europei, asaltată de valuri de migraţie.

Într-o scrisoare distribuită în parlamentul american de democratul David Cicilline, potrivit Reuters, preşedintele Obama este solicitat să ridice numărul sirienilor care vor fi primiţi în SUA până în 2016 la 65.000. Grupurile religioase cer ca SUA să accepte 100.000 de refugiaţi sirieni.

Statele europene sunt asaltate de valuri de refugiaţi din Africa şi Orientul Mijlociu. Germania a primit în weekendul trecut 20.000 de oameni. Potrivit estimărilor oficiale, 800.000 de emigranţi sunt aşteptaţi să ajungă în Europa în 2015.

Melanie Nezer, vicepreşedinte al HIAS, un grup organizat la nivel mondial care sprijină drepturile migranţilor, consideră că cifra anunţată de Casa Albă nu reprezintă un “răspuns adecvat al SUA la această criză”.


Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: