vineri

14 iunie, 2024

21 martie, 2012

Cardul naţional de Sănătate va fi distribuit din luna august a acestui an, iar el va putea fi utilizat, mai întâi experimental într-un singur judeţ, din noiembrie. Anunţul a fost făcut miercuri de Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit Legii sănătăţii 95/2006, cardul naţional de sănătate trebuia să fie introdus până la sfârşitul anului 2007. Acest lucru nu s-a întâmplat şi abia la 1 august va putea începe distribuţia cardul naţional de sănătate, a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

De la 1 iunie, urmează să fie introdusă şi reţeta prescrisă electronic, ea urmând să meargă în paralel cu actuala formă.


Atât cardul naţional de sănătate, cât şi reţeta electronică sunt menite să preîntâmpine fraudele din sistem – fraude care nu sunt mici: sistemul de sănătate nu a evoluat în mod vizibil, deşi în ultimii 5 ani suma alocată sănătăţii s-a dublat – potrivit lui Duţă.

El a precizat că Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este baza pentru introducerea elementelor noi, respectiv prescripţia electronică şi cardul naţional de sănătate în 2012 şi dosarul electronic 2013.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: