sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 aprilie, 2021

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a depășit luni un vârf istoric de 2.000 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko și Blockfolio, după ce câștigurile din ultimele câteva luni au atras cererea atât a investitorilor instituționali, cât și a celor de retail, transmite Reuters.

Creșterea a fost condusă de bitcoin, care s-a menținut la o capitalizare de circa o mie de miliarde de dolari timp de o săptămână. Bitcoin a crescut cu 1,4%, la 59.045 dolari. De când a atins un vârf la peste 61.000 de dolari la mijlocul lunii martie, bitcoin s-a tranzacționat într-un interval relativ restrâns.

Analiștii spun că, atâta timp cât bitcoin rămâne peste 53.000 de dolari, va putea să-și mențină capitalizarea de o mie de miliarde de dolari.

(Citiți și:”Valentin Lazea / Noua paradigmă macroeconomică globală: intențiile bune care pavează drumul spre iad”)


Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă în ceea ce privește capitalizarea, a crescut cu 1,3%, la 2.103 dolari și o capitalizare de 244 miliarde de dolari luni. Vinerea trecută moneda a atins valoarea record de 2.144,99 dolari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Grayscale Bitcoin Trust, un vehicul de investiții cotat la bursă de 35 de miliarde de dolari, care deține bitcoin, a anunțat că își menține angajamentul de a se transforma într-un fond tranzacționat la bursă.

Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce ethereum a câștigat aproape 190%. Ambele au depășit masiv clasele de active tradiționale, susținute de intrarea companiilor de masă și a investitorilor mari în lumea criptomonedelor, inclusiv Tesla și BNY Mellon.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: