joi

4 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iulie, 2020

Creșterea indicelui PMI din sectorul manufacturier european în iunie oferă noi semnale cu privire la revenirea puternică a producției la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, odată cu ridicarea graduală a măsurilor de restricție, notează specialiștii capital Economics.

”Pe de o parte am vrea să subliniem că indicatorul ar putea supraevalua forța industriei, ne așteptăm ca activitatea economică să își revină relativ rapid în toată regiunea”, punctează ei.

Cele mai însemnate avansuri ale indicelui s-au înregistrat în Rusia și Turcia, pe fondul unei creșteri puternice a comenzilor noi.


”Există dovezi puternice cu privire la faptul că elementele perturbatoare la adresa lanțurilor de aprovizionare au început să dispară, iar timpii de livrare a furnizorilor de componente au început să revină către normal”, se mai arată în analiză.

În Europa Centrală, indicele PMI din Polonia a sărit de la 40,6 în mai la 47,2 în iunie. Această evoluție este în concordanță cu o scădere a producției industriale de 5% an/an în iunie (față de 17% an/an mai).

”Deși datele de astăzi oferă semne că activitatea economică este probabil să înregistreze o recuperare puternică, indicele PMI trebuie interpretate cu precauție. Nu este clar dacă respondenții compară activitatea cu luna precedentă (așa cum ar trebui, în principiu, PMI să măsoare) sau un nivel de activitate <<normal>>. Și este de remarcat faptul că cifrele producției industriale din Polonia pentru luna mai nu au fost la fel de puternice pe cât le-a sugerat PMI”, avertizează specialiștii.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: