joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2022

România, Bulgaria și Croația îndeplinesc criteriile de aderare la Spațiul Shengen, a declarat luni cancelarul german Olaf Scholz. El s-a angajat, anunță Reuters, să susțină demersul celor 3 state de a deveni membre cu drepturi depline în spațiul european de liberă circulație.

„Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate cerințele pentru a deveni membri plini ai Schengen. Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase. Voi lucra pentru a-i vedea cum devin membri cu drepturi depline”, a declarat Olaf Scholz.

Cancelarul german se alătură altor oficiali UE au exprimat susținere pentru primirea României în Schengen. La vizita sa în România, din iunie, președintele Franței, Emmanuel Macron a spus că „Franța e alături de România” în ce privește aderarea la spațiul Schengen.


„Dorim ca acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâţia ani încoace Franţa este alături de România”, a afirmat președintele Macron.

În iulie, și ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a promis sprijinul țării sale pentru primirea României în Schengen.

Parlamentul European a votat în mai multe rânduri pentru primirea României și Bulgariei în Schengen.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că se aşteaptă ca România să adere la Schengen în acest an.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: