duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 mai, 2017

Cancelarul german Angela Merkel a exprimat marți, în cadrul întâlnirii de la Soci cu președintele rus Vladimir Putin, preocuparea pentru repectarea drepturilor și libertăților cetățenești, în cadrul conferinței de presă comune vorbind despre rolul important al ONG-urilor.

”Garantarea dreptului de a demonstra este parte a societății civile”, a afirmat Angela Merkel, citată de DPA, care a comentat și informațiile privind violențele împotriva homosexualilor în Rusia, în special în Cecenia, transmite DPA.

Vladimir Putin ar trebui ”să se folosească de influența sa” în Cecenia pentru a se pune capăt abuzurilor, a spus Merkel în cadrul conferinței de presă comune.


Președintele Vladimir Putin a anunțat că a discutat cu cancelarul Merkel și în legătură cu situația din Siria, afirmând, potrivit Reuters, că Rusia condamnă folosirea de arme chimice de către oricine și că dorește o investigație detaliată și imparțială privind atacul cu gaz chimic din luna aprilie din Siria.

„Vinovații trebuie găsiți și pedepsiți”, a spus Vladimir Putin, care a precizat: ”Însă acest lucru nu poate fi făcut decât după o investigație imparțială. O soluție în Siria poate fi găsită numai prin mijloace pașnice și sub egida Națiunilor Unite”.

Potrivit The Guardian, cancelarul Angela Merkel a afirmat că ea și președintele Putin au ”viziuni total diferite” aspra cauzelor care au condus la declanșarea conflictului cu Ucraina.

Răspunzând unei întrebări, liderul de la Kremlin a afirmat că acuzațiile conform cărora Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA sunt bazate pe zvonuri și că Moscova nu își dorește ca puteri străine să se implice în politica rusă.


Și cancelarul Merkel a fost întrebată dacă se teme de riscul unei eventuale implicări a Rusiei în campania electorală din Germania.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Nu sunt o persoană temătoare. Mă voi lupta în alegeri bazându-mă pe convingerile mele”, a răspus Angela Merkel, adăugând că cetățenii germani vor ști să gestioneze cazuri de informații necorespunzătoare.

”Știm că infracționalitatea cibernetică este o provocare internațională, însă ne așteptăm ca alegerile din Germania să se desfășoare fără probleme. Și avem poziții suficient de multe și diferite pentru a aborda o serie de subiecte”, a mai afirmat liderul german.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: