luni

27 mai, 2024

18 martie, 2011

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, şi liderul organzaţiei de Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, îl susţin oficial pe Emil Boc pentru un nou mandat de şef la PDL, după cum au anunţat vineri cei doi.

După ce zilele trecute şeful Consiliului Judeţean Suceava s-a perindat pe la  guvern şi a făcut anticameră şi la ministrul Dezvoltării regionale, Elena Udrea, pentru finanţarea proiectelor de infrastructură din judeţ, Gheorghe Flutur a ieşit vineri într-o conferinţă de presă pentru a-şi afirma susşinerea pentru moţiunea lui Boc.

”PDL are nevoie de consecvenţă, solidaritate, de o echipă puternică, de înnoire, de dinamism şi iniţiativă. Căruţa nu se lasă în mijlocul drumului chiar dacă drumul este greu”, a spus Flutur.


Ca şi Elena Udrea, liderul de la Suceava a invocat succesele lui Boc la alegerile pentru primăria Clujului, în condiţiile în care celălalt pretendent la şefia PDL, Vasile Blaga, a încasat o înfrângere în alegerile pentru Primăria Bucureştiului, în 2008.

”Cred că la Convenţia Naţională avem nevoie de o moţiune puternică, cu caracter limpede de dreapta, susţinută de oameni cu experienţă şi voturi în spate, dar şi cu oameni noi cu potenţial viitor”, a spus Gheorghe Flutur.

O altă lovitură primită de Vasile Blaga a venit din partea liderului PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, cel care la Consiliul Naţional de Coordonare al partidului i-a ridicat în slăvi pe vechii ”talibani” ai partidului, cum l-a numit el pe Radu Berceanu, membru de seamă al tripletei Blaga-Videanu-Berceanu.

”În momentul acesta, nu se impune schimbarea lui Boc nici din funcţia de prim ministru şi cu atât mai mult din funcţia de preşedinte al partidului. Dar, evident, suntem în faţa unei competiţii electorale. Blaga este un adversar redutabil şi această competiţie va trebui să aibă o singură consecinţă pozitivă: unitatea partidului păstrată, consolidată, dezvoltată, în aşa fel încât partidul să iasă întărit din această competiţie şi cu un singur scop precis – acela de a guverna până în 2012 şi de a câştiga alegerile în 2012”, a declarat vicepreşdintele PDL Ioan Oltean, într-o conferinţă de presă.


Boc aruncă momeala în tabăra în Blaga

Boc nu se sfieşte să arunce nade nici în nucleul dur al taberi lui Blaga. Joi, premierul a semnat o decizie de numire a fostului prefect de Dolj, Eugen Georgescu, în funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Deşi nu mai era membru activ de partid (cât a fost prefect avea calitatea de înalt funcţioanr public), Georgescu candidase din partea PDL pentru un colegiu de senator din judeţul Dolj, în fieful lui Radu Berceanu, susşinătorul numărul unu al lui Vasile Blaga.

Greu încercată de dezertările anunţate vineri, echipa lui Vasile Blaga a ieşit într-o conferinţă de presă, prin liderul PDL Buzău, Cezar Preda, să mai liniştească apele.

”Susţinerea mea pentru Vasile Blaga nu vine dintr-o prietenie nemaipomenită. Eu cred sincer că Partidul Democrat Liberal are nevoie de o schimbare la vârf, pentru o repoziţionare a lui, care trebuie să capete un suflu nou, iar suflul acesta nou îl capeţi în momentul când schimbi conducătorul care vine cu alt proiect, cu alte idei, cu alt tonus”, a spus deputatul PDL, într-o conferinţă de presă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: