marți

18 iunie, 2024

8 iulie, 2018

UPDATE. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că ședința de luni a coaliției, în care Liviu Dragnea voia să discute despre suspendarea șefului statului, nu va mai avea loc.

Codrin Ștefănescu pretinde că ar exista susținere politică pentru suspendare, în schimb invocă nevoia ca juriștii partidului să analizeze bine situația.

”Toate chestiile acestea nu le poți gândi cu inima, așa sufletește cum fac eu. Se face o comisie mixtă PSD-ALDE care trebuie să întocmească, nu un raport, că nu suntem la comuniști, niște puncte de vedere. Astea pot fi gata în seara aceasta, pot să fie gata mâine. O să le discutăm și vedem despre ce este vorba, punem întrebări «de ce așa și nu așa?». În orice caz, din partea electoratului, partea mare care ne susține este o presiune fabuloasă pentru suspendare”, a spus social-democratul citat de Mediafax.


În ceea ce privește relația cu partenerul de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, Codrin Ștefănescu a susținut că acesta poate fi înștiințat și prin mail despre concluziile comisiei de juriști, mai ales că inițiativa lui Liviu Dragnea s-ar bucura de ”susținerea integrală a publicului pro-PSD și pro-Coaliție”

*

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a delegat atribuţiile, în perioada 9-11 iulie, către senatorul PSD Adrian Ţuţuianu. Delegarea atribuțiilor se practică în mod curent în situația în care un conducător de instituție este în concediu sau este plecat din țară.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, anunța joi, săptămâna trecută, că luni, 9 iulie, urma să ia împreună cu Călin Popescu Tăriceanu decizia finală cu privire la suspendarea din funcție a președintelui Iohannis.


Decizia de delegare a atribuţiilor a fost publicată în Monitorul Official.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, despre suspendarea din funcție a președintelui și că din punctul său de vedere această acțiune constituie ”o opţiune serioasă”.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis ”îşi bate joc de Constituţie”, anunţând că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu, care l=ar fi asigurat că luni va fi luată decizia.

”Am discutat acum cu dl Tăriceanu şi i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, pentru că dacă doar stăm şi ne plângem că nu respectă azi Constituţia, nu respectă mâine Constituţia, poate mai trimite un alt consilier prezidenţial să mai ameninţe vreun judecător de la CCR. O fi trimis consilieri prezidenţiali să ameninţe şi judecători de la Înalta Curte, nu poate să spună nimeni că nu-i adevărat. Şi dacă noi doar stăm şi constatăm, atunci nu ne exercităm un atribut important al acestui for, care este forul suprem din România. (…) Şi dl Tăriceanu a spus că este de acord şi trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi luni să luăm o decizie: da sau nu”, afirma Liviu Dragnea.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: