marți

17 mai, 2022

Călin Popescu Tăriceanu: Premierul desemnat prezintă luni în Parlament echipa şi programul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2015

tariceanuCopreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că premierul desemnat Dacian Cioloş urmează să prezinte luni în Parlament programul şi echipa ministerială.

„Din ce ştiu, premierul urmează luni să prezinte în Parlament programul şi echipa ministerială, urmând ca luni şi marţi să aibă loc audierile şi marţi spre seară să urmeze votul de învestitură”, a anunţat preşedintele Senatului calendarul instalării noului guvern.

Dacian Cioloş a făcut miercuri vizite la PNL, la UNPR, la ALDE şi la PSD, unde a informat în legătură cu intenţiile de viitor în plan guvernamental. Premierul desemnat nu a făcut declaraţii după aceste întâlniri.


Întrebat dacă ALDE ar putea susţine noul Guvern, Tăriceanu a spus că nu poate să răspundă până când Dacian Cioloş nu prezintă „intenţiile şi forma definitivă de program şi echipă guvernamentală”.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, după o întâlnire a liderilor PNL cu premierul desemnat, că în discuţiile cu Dacian Cioloş nu a fost vorba despre nume care vor figura pe lista Cabinetului său, dar premisa expusă a fost aceea că miniştrii vor fi specialişti, nu oameni cu carnet de partid.

La rândul său, copreşedintele Vasile Blaga a precizat că liberalii se vor mai întâlni cu premierul desemnat, probabil după alcătuirea listei Cabinetului, la sfârşitul acestei săptămâni.

” Ne bucură că este conştient că va trebui să vină în faţa Parlamentului cu un buget de dezvoltare, axat pe investiţii, care să relanseze această zonă atât de deficitară, absorbţia fondurilor comunitare”, a adăugat Blaga.


UNPR a transmis premierul desemnat Dacian Cioloş că Uniunea va sprijini noul Executiv atât la votul de învestitură, cât şi în Parlament, pe proiectele guvernamentale importante.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„UNPR şi-a reafirmat susţinerea pentru preşedintele României pe toate proiectele din domeniul securităţii naţionale. Gabriel Oprea a subliniat faptul că România are nevoie de stabilitate. (…) Uniunea va susţine în Parlament premierul desemnat şi Cabinetul propus de acesta”, se arată într-un comunicat de presă.

Dacian Cioloş, desemnat marţi de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, are la dispoziţie 10 zile pentru întocmirea listei şi a programului de guvernare, cu care să se prezinte în faţa Parlamentului pentru obţinerea votului de încredere, pentru învestire fiind necesare 274 de voturi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: