duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iunie, 2012

Cadrele didactice universitare cu vârste peste 65 de ani ar mai putea rămâne la catedră încă un an, cu acordul Senatului universităţii, a declarat, joi, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

„Este vorba despre o singură modificare, pe care, din păcate, universităţile nu o înţeleg: faptul că la acele universităţi unde nu există personal titular, cu acordul Senatului pot menţine un an de zile persoanele care sunt titulare”, a spus Pop, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului Liviu Pop, nu este nimic anormal în a menţine o persoană în sistem peste vârsta de pensionare, dacă nu există personal titular.


Potrivit Legii educaţiei, personalul didactic şi de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 ani.

Senatul universitar, din universităţile de stat, particulare şi confesionale, în baza criteriilor de performanţă profesională şi a situaţiei financiare, poate decide continuarea activităţii unui cadru didactic sau de cercetare după pensionare, în baza unui contract pe perioadă determinată de un an, cu posibilitatea de prelungire anuală conform Cartei universitare, fără limită de vârstă.

Cadrele didactice şi de cercetare care conduc doctorate se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani şi pot conduce doctoratele în desfăşurare la data pensionării până la împlinirea vârstei de 70 ani, iar după împlinirea vârstei de 65 ani pot conduce noi studenţi-doctoranzi numai în regim de cotutelă, împreună cu un cadru didactic şi de cercetare care nu împlineşte vârsta de pensionare pe toată durata desfăşurării doctoratului respectiv, conform Legii educaţiei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: