miercuri

21 februarie, 2024

25 aprilie, 2014

Peste 20 de cadre medicale de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti sunt acuzate că au realizat operații estetice pe banii asiguraților, iar pentru a deconta sumele la Casa de Asigurări înregistrau în documente diagnostice false.

Poliţişti şi procurori bucureşteni au percheziţionat vineri dimineaţa 23 de locuinţe, precum şi Spitalul de Arşi din Capitală, într-un dosar în care 26 de cadre medicale de la această instituţie sunt acuzate că au efectuat ilegal mai multe operaţii estetice.

Angajaţii implicaţi în dosar, printre care şi 16 medici, internau cu diagnostic fals persoane venite în realitate pentru operaţii estetice – liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier, care nu se decontează de către casele de asigurări.


Pentru intervenţii se folosea logistica unităţii şi, ulterior, spitalul cerea şi decontarea sumelor corespunzătoare diagnosticelor false din acte.

Cei 16 medici din dosar sunt suspectaţi de diagnostic fals, înşelăciune, fals intelectual şi luare de mită.

Cadrele medicale care ar fi realizat în spital operaţii estetice, cereau pentru aceste intervenţii sume mult mai mari decât cele practicate în mod obişnuit: pentru o rinoplastie se plătea aproximativ 5.000  de lei, de exemplu.

Cadrele medicale ar fi încasat astfel, lunar, între 15.000 şi 20.000 de euro, potrivit surselor MEDIAFAX.


Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, Gheorghe Iana, a declarat pentru AGERPRES că CASMB se va constitui parte civilă în dosarul în care procurorii anchetează mai multe fraude în sistemul sanitar, dacă se va constata că diagnosticele raportate către instituție au fost false.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: