luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 martie, 2020

Cotaţiile de la marile burse europene s-au prăbuşit, luni dimineaţă, iar cele de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost luate de valul de panică ce a urmat căderii preţului petrolului cu 27%, care anunţă marile deconturi ce caracterizează, de obicei, tensiunile pre-recesiune.

Acţiunile europene au pierdut în medie peste 6% (indicele pan-european STOXX 600) şi au intrat în zona pieţei în scădere (bear market, când pierderea este de 20% faţă de cele mai mari maxime), potrivit Reuters.

La Londra, indicele FTSE 100 scădea cu 7,33% înainte de prânz (ora 11.30 ora Bucureștiului), după o prăbuşire de 8% la deschidere. La Frankfurt, indicele DAX pierdea 6,77%, iar la Paris indicele CAC 40 scădea cu 7,24%.


La Bursa de Valori București (BVB), pierderea indicelui de referință BET se reducea sub 6% după ce deschisese în scădere cu aproape 8%.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au deschis în pierdere cu 24%, cele ale BRD cu 12%, iar cele ale Romgaz (SNG) cu aproape 11%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

SNP suferă cel mai mult de efectele războiului preţurilor petrolului declanşat între Arabia Saudită şi Rusia.

(Citiți și: „Prăbușire cu 27% a prețului petrolului – piețele globale intră în panică și prevestesc o tendință de durată”)

La BVB mai multe acțiuni (SNP, Transelectrica – TEL), Alro -ALR, Electrica – EL, Purcari – WINE) au intrat în mecanismul de „întrerupere a volatilității”, în care tranzacţionarea continuă este înlocuită cu o etapă de tip licitaţie, pentru o perioadă de timp, atunci când variaţiile de preţ depăşesc anumite limite.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: