sâmbătă

27 aprilie, 2024

țările cu cele mai mari salarii

17 februarie, 2023

Bulgaria renunță la data-țintă pentru adoptarea euro, ianuarie 2024, deoarece nu îndeplinește anumite criterii, dar va încerca să se alăture blocului monetar până în 2025 sau chiar mai devreme, a declarat vineri ministrul de Finanțe, Rossitsa Velkova, potrivit Reuters.

Bulgaria, cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene, și-a propus să adere la zona euro de anul viitor, în speranța de a atrage mai multe investiții și de a avea o securitate mai mare a creditării, dar s-a confruntat cu un șir de crize politice care vor culmina cu a cincea rundă de alegeri parlamentare anticipate din ultimii doi ani, programe pentru aprilie.

Velkova a declarat că țara nu îndeplinește criteriile privind inflația și nici nu a adoptat unele modificări legale necesare tranziției.


„Nu ne-am îndeplinit angajamentele pe care le-am făcut atunci când ne-am alăturat ERM 2 și nu îndeplinim criteriile de inflație”, a spus Velkova.

Ea a precizat că acest eșec ar putea avea un impact negativ asupra ratingului țării, adăugând că țara s-ar putea mobiliza să finalizeze procesul de adoptare a euro la jumătatea anului 2024, dacă va îndeplini criteriile până atunci.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: