joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 aprilie, 2021

Boiko Borisov a demisionat de la conducerea guvernului de coaliţie, aşa cum era de aşteptat, în urma alegerilor parlamentare ce au avut loc la începutul lunii în Bulgaria.

Anunţul a fost făcut de Mika Zaikova, membră a partidului „Există un Astfel de Popor”, care a condus prima şedinţă a noului parlament de la Sofia, în calitate de cel mai în vârstă parlamentar, scrie BTA, preluată de Agerpres.

Zaikova a criticat absenţa lui Borisov de la şedinţa inaugurală a forului legislativ, susţinând că liderul GERB „fie se simte ruşinat, fie discreditează parlamentul”. „În fond, suntem o republică parlamentară”, a adăugat aceasta. Borisov a fost ales parlamentar în scrutinul desfăşurat în urmă cu zece zile, dar a renunţat la mandat chiar înainte de depunerea jurământului, joi dimineaţă.


Conform Constituţiei bulgare, cabinetul condus de Boiko Borisov va continua să asigure afacerile curente până la votarea unui nou guvern. Boiko Borisov se afla la conducerea guvernului din 2017.

Partidul său, GERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), a câştigat alegerile parlamentare, dar şi-a pierdut majoritatea.

GERB şi partenerul său Uniunea Forţelor Democratice au obţinut 25,8% din voturi.

Miercuri, Boiko Borisov a anunţat că GERB îl propune pe fostul ministru de externe Daniel Mitov pentru conducerea guvernului pe care va încerca să-l formeze în urma alegerilor legislative din 4 aprilie şi că el se va concentra pe activitatea partidului.


În urma scrutinului, în parlamentul bulgar au mai intrat formaţiunea ‘Există un Astfel de Popor’ (17,40% din voturi), Partidul Socialist Bulgar (15,01% din voturi), Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (10,36% din voturi), Bulgaria Democrată (9,31% din voturi) şi partidul ‘Ridică-te, Bulgaria! Golanii criminali – afară!’ (4,72% din voturi).

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: