marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 martie, 2021

Procurorii bulgari au pus sub acuzare vineri șase cetățeni bulgari, inclusiv înalți oficiali din ministerul apărării și din serviciul militar de informații pentru spionaj în favoarea Rusiei, relatează Reuters.

Ivan Gheșev (foto), procurorul general al Bulgariei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că este primul caz în care o asemenea rețea de spionaj a fost descoperită în Bulgaria de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Cinci dintre suspecți au fost arestați în Sofia ca parte a unei operațiuni desfășurate la nivel național, unul dintre bărbați încercând să fugă, potrivit procurorilor.


Aceștia au declarat că foști oficiali din serviciul de informații militare al Bulgariei au recrutat persoane cu acces la informații clasificate ale Bulgariei, NATO și Uniunii Europene.

Liderul grupului și-a folosit soția pentru a transmite informațiile unui oficial de la ambasada Rusiei din Sofia, a afirmat Siyka Mileva, purtătoarea de cuvânt al procurorului general al Bulgariei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Putem concluziona că grupul infracțional a reprezentat o amenințare serioasă la adresa siguranței naționale prin colectarea și transmiterea unei țări străine de informații care constituie secrete de stat pentru Bulgaria, NATO și Uniunea Europeană”, a afirmat Mileva.

Procurorii au mai afirmat că grupul a operat o perioadă îndelungată și că investigația este în derulare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: