miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2020

Ministrul de externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva (foto), a anunțat iminenta convocare a ambasadorului Rusiei la Sofia și decizie de a expulza doi diplomați ruși acuzți de spionaj.

”Am primit de la procurori documentele ce conțin acuzațiile. Vom lua măsurile pe care suntem obligați să le luăm și, aproape sigur, îi vom declara pe cei doi persona non grata”, a spus vineri ministrul, citat de Reuters.

Procurorii bulgari au anunțat, tot vineri, că doi ceățeni ruși au desfășurat activități de spionaj în Bulgaria, dar nu au putut fi acuzați din cauza imunității diplomatice.


Anunțul apare la doar o zi după ce instituția a comunicat public că a emis un mandat de arestare împotriva a trei cetățeni ruși. Aceștia sunt acuzați de otrăvirea omului de afaceri, Emilian Gebrev, și a fiului său, în 2015, un caz bănuit că ar avea legătură cu dosarul fostului agent secret Sergei Skripal.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Parchetul de la Sofia a refuzat să ofere identitatea suspecților și nu a precizat dacă un agent al Serviciului rus de informații (GRU) citat în dosarul Skripal se numără printre cei suspecți. ”Punerea sub acuzare a fost pronunțată pentru trei cetățeni ruși pentru tentativă de ucidere premeditată”, a declarat Parchetul în comunicat.

Ancheta în cazul Emilian Gebrev a fost demarată în 2018.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: