duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2017

Sofia va solicita UE să rezolve problema „standardelor duble”, după ce testele au confirmat ingrediente diferite, comparativ cu Germania și Asutria, în şapte dintre cele 31 de produse alimentare analizate.

„Cu siguranţă aceste date ne provoacă îngrijorare. Standardele duble sunt o realitate”, a afirmat ministrul bulgar al Agriculturii, Rumen Porozhanov, citat de Reuters.

De asemenea, inspectorii bugarii au descoperit că 16 din cele 31 de produse erau mai scumpe în Bulgaria, a adăugat Porozhanov.


Rezultatele testelor efectuate în Bulgaria vor fi trimise la Bruxelles, comisarului pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova.

Ministrul Rumen Porozhanov a mai anunţat că Sofia se va alătura iniţiativei Grupului Vişegrad – Slovacia, Polonia, Ungaria și Cehia – care au deci să exercite preisuni asupra executivului comunitar astfel încât să oblige marile companii să asigure standarde alimentare unice în Uniunea Europeană.

Oficialii români au început investigațiile la patru luni după izbucnirea scandalului privind standardele de calitate inferioară folosite de marile companii în cazul produselor alimentare comercializate în Europa de Est.

Abia în iunie, Ministerul Agriculturii a trimis o echipă în Belgia pentru a cumpăra câteva produse pe care apoi să le compare cu cele din supermarketurile românești.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Inițial, ministrul Agriculturii, Petre Daea, declarase că acesta e un proces complicat și că e dificil să-l oficializezi.

România e, astfel, ultima țară dintre suratele ei din Blocul estic, care reacționează la această problemă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: