Școlile și majoritatea stațiilor de metrou au fost redeschise miercuri la Bruxelles, însă gradul maxim de alertă teroristă este păstrat în capitala Europei, patrulată în continuare de echipe compuse din polițiști și soldați.
Nivelul maxim de alertă a fost instituit în urmă cu 4 zile, autoritățile fiind îngrijorate că atacuri similare celor produse la Paris ar putea avea loc și în regiunea Bruxelles, acolo unde se adăposteau majoritatea celor care au lovit Parisul.
Atacurile teroriste din Paris au făcut 130 de victime, iar unul dintre principalii suspecți este în continuare în libertate. Atacurile din 13 noiembrie au fost revendicate de Statul Islamic, 5 cetățeni belgieni fiind acuzați de legături cu grupul terrorist care a acționat la Paris.
În Bruxelles, școlile și-au reluat miercuri programul normal, iar transportul în comun s-a reluat la 6 dimineața, cu mențiunea că anumite stații de metrou rămân încă închise. Nivelul maxim de alertă va fi menținut cel puțin până săptămâna viitoare, luni, când este programată o nouă reuniune a comitetului care gestionează situația.
Ministrul Belgian de Externe Didier Reynders a anunțat miercuri, potrivit BBC, că autoritățile au dat în urmărire generală 10 persoane, suspecte că ar fi implicate în plănuirea unor atacuri teroriste, posibil în mari centre comerciale belgiene.
Un ultim mandat de arestare a fost emis marți de autoritățile belgiene pe numele lui Mohamed Abrini, despre care procurorii afirmă că, la 2 zile înainte de atacurile de la Paris, a fost văzut conducând spre capital Franței mașina în care se afla Salah Abdeslam, unul dintre teroriștii care au acționat în 13 noiembrie.
Autoturismul Renault Clio condus de Abrini a fost utilizat la transportul teroriștilor înainte de atac, afirmă procurorii.