vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iunie, 2019

„Sunt impresionat de ce a fost obţinut” în cele şase luni de preşedinţie română a Consiliului UE, a declarat Jean-Claude Juncker, vineri, în conferința de presă susținută împreună cu Donald Tusk – președintele Consiliului European – și Klaus Iohannis, la finalul summitul european ce a avut loc vineri, la Bruxelles.

„Este o realizare remarcabilă pentru o primă preşedinţie. Sunt impresionat de cooperarea pe care am avut-o”, a mai afirmat preşedintele în exerciţiu al CE.


Răspunzând unei întrebări a presei, Juncker a mai precizat că a avut „aşteptări mari” înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România şi că „nu a fost dezamăgit”.

La rândul său, Donald Tusk i-a mulţumit lui Iohannis pentru preşedinţia „de succes” a României la Consiliul UE: „Au fost închise 90 de dosare în ultimele 100 de zile”, printre care cele privind protecţia graniţelor, reducerea emisiilor de gaze şi Europa digitală, a mai spus președintele Consiliului European.

„Este impresionant”, a adăugat Tusk, care a reamintit de Summitul UE din ”frumosul Sibiu, de Ziua Europei, pe care îl vom ţine minte mereu”. „Am întâlnit mii de europeni adevăraţi. Am fost mişcat”, a spus el, răspunzând de asemenea unei întrebări a presei.

„Am vizitat de asemenea o colecţie uriaşă de tablouri. Am avut sentimentul că am atins esenţa Europei, datorită culturii, a ospitalităţii. Uneori aceste lucruri sunt mai importante decât procedurile” din UE, a mai afirmat Tusk.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Summitul de la Sibiu „a fost unul dintre cele mai impresionante momente din viaţa mea politică”, a insistat preşedintele Consiliului European.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Președinția României la Consiliul UE a fost surprinzătoare pentru că a performat mult mai bine decât se aștepta. „Dacă putem lăsa ca moștenire faptul că România este mult mai bună decât se crede este o moștenire bună”, a ad[ugat el.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: