vineri

24 mai, 2024

16 februarie, 2023

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare de stat în cuantum de 259 de milioane euro, notificată de România în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, al cărei obiectiv este sprijinirea investițiilor în baterii, în celule și în panouri fotovoltaice.

Comisia Europeană a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat. Cele 259 milioane euro sunt acordate parțial prin intermediul Mecanismului de redresare și reziliență.

Măsura urmărește:

  • să contribuie la dezvoltarea regională prin orientarea ajutoarelor către sectoare în care cererea este în creștere, care vor sprijini crearea de noi locuri de muncă ce necesită o forță de muncă calificată, precum și la o economie mai sustenabilă și mai competitivă
  • să promoveze tranziția verde a României și a UE

În cadrul schemei, care se va aplica până la 31 decembrie 2024, ajutoarele se vor acorda sub formă de granturi directe destinate întreprinderilor care desfășoară activități în domeniul producției, asamblării și reciclării bateriilor și a celulelor și panourilor fotovoltaice, situate în zonele eligibile pentru ajutoare regionale din România.

Aceste zone sunt stabilite în harta ajutoarelor regionale a Românie pentru perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2027, care precizează și cuantumul maxim al ajutorului de stat ce poate fi acordat pentru fiecare beneficiar din fiecare dintre aceste zone.

Toate investițiile și reformele care implică ajutoare de stat incluse în planurile naționale de reziliență și redresare trebuie notificate Comisiei spre aprobare prealabilă.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: