marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2019

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat vineri că demisionează în data de 7 iunie din funcţia de premier al Marii Britanii, în contextul crizei Brexit.

Anunțul a fost făcut în fața numărului 10 din Downing Street, Theresa May spunând că a fost ”onoarea vieții sale” să îndeplinească funcția de premier al Marii Britanii.

Perspectiva demisiei se conturase încă de miercuri seara, după o confruntare dură cu membrii Cabinetului pe marginea noului plan de aprobare a acordului Brexit. Conflictul a fost agravat de demisia liderului Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, care a anunțat că nu crede că abordarea guvernului ”va livra Brexitul”.


Demisia Andreei Leadsom apare la scurt timp după ce premierul s-a întâlnit vinerea trecută cu Graham Brady, influent membru al Partidului Conservator, și înainte de alegerile europarlamentare în urma cărora conservatorii vor înregistra, cel mai probabil, un scor mai prost decât noua formațiune politică a lui Nigel Farage.

Un parlamentar britanic a declarat The Guardian: ”Graham Brady ne-a dat de înțeles că așteaptă demisia premierului. De fapt, noi toți așteptăm acest anunț. Ne dorim doar ca acesta să apară înainte să plecăm în vacanță”. Parlamentarii britanici au o scurtă pauză, între 28 mai și 4 iunie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Membrii cabinetului sunt nemulţumiţi în mod special de propunerea premierului Theresa May de a organiza un nou referendum privind Brexitul.

Știre în curs de completare


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: