vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2012

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely , afirmă că Uniunea „niciodată nu a spus oamenilor să nu mergă la vot” şi nici acum nu spune acest lucru, ci că trebuie să meargă la vot, iar fiecare să voteze „după conştiinţa sa, după buna credinţă a fiecăruia”.

Vicepreşedintele politic al UDMR a afirmat, vineri, la dezbaterile de la Universitatea de Vară Tusvanyos, că Uniunea nu a spus niciodată oamenilor să nu meargă la vot.

„Din 1990, noi am câştigat un drept, noi am luptat pentru acest drept foarte important, să putem merge la vot, nu cum era în comunism, când nu puteam să participăm direct la decizii. Din 1990 încoace, UDMR niciodată nu a spus oamenilor să nu mergă la vot, nici acum nu spunem acest lucru, ci că trebuie să mergeţi la vot, trebuie să vă exercitaţi acest drept. Pentru că şi pe noi ne interesează cine este preşedintele ţării şi ce se întâmplă în România. Toată lumea să voteze după conştiinţa sa, după buna credinţă a fiecăruia. Asta spunem noi şi o să vedem ce se întâmplă”, a spus vicepreşedintele politic al UDMR, citat de Mediafax.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În schimb, liderul PPMT, Toro T. Tibor, a criticat paşii „brutali şi agresivi” ai actualei coaliţii guvernamentale de a „demonta statul de drept român”.

„În ceea ce priveşte referendumul, avem USL, care a iniţiat şi a lansat procesul, nu doresc să detaliez paşii brutali şi agresivi cu care a încercat, în aproape două săptămâni, să demonteze statul de drept român şi – oricum încercăm să înfrumuseţăm – pe lângă ei este şi UDMR, prin poziţia de chemare la referendum, ridică mâna alegătorilor maghiari spunându-le să voteze după cum le dictează sufletul sau conştiinţa”, a afirmat Toro T. Tibor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: