vineri

28 ianuarie, 2022

Boosterul anti-Covid, devansat – se va administra la 4 luni după a doua doză

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 ianuarie, 2022

Valeriu Gheorghiță, conferința săptămânală privind vaccinarea

Termenul minim pentru administrarea dozei booster a vaccinului anti-Covid va fi scurtat la patru luni după administrarea schemei complete (două doze, cu excepția serului Johnson&Johnson), a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Modificarea intră în vigoare de luni, 17 ianuarie.

În România, administrarea dozei a treia de vaccin a început pe 28 septembrie anul trecut și este permisă doar la persoanele care au minimum șase luni de la a doua doză de vaccin.


Conform ultimelor date furnizate de CNCV, până miercuri în România făcuseră doza a treia de vaccin 2.179.080 de persoane.

Decizia a fost luată întrucât datele științifice arată că protecția dată de vaccin scade după 4 luni de la schema inițială de vaccinare, a explicat oficialul.

Recomandarea fermă a CNCAV este de a se administra un vaccin pe bază de ARN mesager la doza booster, deoarece efectul vaccinurilor ARN la booster este mai bun, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

AEM, sceptică în privința necesității dozei a patra

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană şi-a exprimat marţi îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze de vaccin de rapel pentru Covid-19, explicând că în prezent nu există date care să susţină această abordare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”În timp ce utilizarea rapelurilor suplimentare poate face parte din planurile de urgenţă, vaccinările repetate la intervale scurte de timp nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”, a declarat Marco Cavaleri, şeful Strategiei Vaccinurilor la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), într-o conferinţă de presă.

Oficialul EMA şi-a exprimat îngrijorarea că o strategie de a administra un rapel la fiecare patru luni prezintă, ipotetic, riscul de a supraîncărca sistemul imunitar al oamenilor şi de a duce la oboseală în rândul populaţiei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr