sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 decembrie, 2016

9-bogdan-puscas-anapBogdan Puşcaş – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice – a explicat luni, în cadrul unui interviu acordat agenției Mediafax, care sunt metodele prin care se fură din banii publici şi ce se schimbă în procedurile de achiziţii publice odată cu intrarea în vigoare a noului pachet legislativ.

Potrivit președintelui ANAP, există trei tipologii de fraudare a banilor publici și anume:

  • modul fraudulos de anunțare a contractului de achiziție
  • publicarea anunțului cu întârzâiere
  • fragmentarea contractului pentru a scădea valorile și a-l încredința direct, evitându-se licitațiile publice

Bogdan Pușcaf a precizat Mediafax că procedurile de derulare a achizițiilor publice trebuie să rămână foarte clare, pentru că aceste proceduri și mai puțin frica de procurori garantează corectitudinea lictitațiilor. ”Din câte lucruri am văzut că s-au întâmplat, cred că frica nu este un lucru determinant. Dacă un om are un comportament incorect, îl va avea şi dacă este ameninţat de o instituţie europeană sau dacă îl paşte o procedură penală în România.”, afirmă Bogdan Pușcaș.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El pledează pentru ca noua putere să nu modifice cele patru legi ce descriu principiile ce vor sta la baza achizițiilor publice și care „ar fi bine să nu fie modificate”.

În 2016, achizițiile publice s-au derulat strict pe procedurile care au fost necesare bunei funcţionări a sistemului, spune Bogdan Pușcaș. Noua legislaţie nu va mai lăsa loc modalităţilor alternative de achiziţie pentru că până în 2018 România este obligată să facă toate cumpărăturile din bani publici în mediul online şi toată lumea va putea vedea ce a cumpărat orice instituţie publică din România.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: