joi

23 mai, 2024

12 decembrie, 2017

Salariile a jumătate dintre angajații Consiliului Concurenței vor scădea de la 1 ianuarie, ca urmare a modificărilor fiscale, a declarat marți președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, în cadrul comisiilor de specialitate reunite din Parlament pentru avizarea proiectului de buget pe 2018.

”Salariile vor scădea pentru jumătate din personal. Cele mai mari scăderi vor fi la directori și la inspectorii superiori, 20% la directori și 15% la inspectorii superiori. Sunt reduceri mari. Am cerul Guvernului soluții, fie să ne excepteze, cum au exceptat ANRE sau ANCOM, fie să ne dea creșterea de 15% care s-a dat la câteva ministere pentru complexitatea muncii și să ne lase să acordăm indemnizațiile de performanță pentru care avem fonduri proprii, dar sunt blocate prin lege”, a spus Bogdan Chirițoiu.

El a precizat că nu a primit până acum un răspuns de la guvern în această problemă.


Consiliul Concurenței are în prezent circa 200 de angajați, iar fondul de salarii reprezintă 85% din bugetul total al instituției.

Comisiile de specialitate reunite au avizat marți bugetul Consiliului Concurenței, cu 34 de voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere.

Conform proiectului de buget, instituția va primi în acest an 58,1 milioane de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 13% față de anul trecut. Parlamentarii au votat însă și un amendament care prevede suplimentarea bugetului cu 2,295 milioane de lei pentru finanțarea activității Consiliului de Supraveghere din domeniul Naval.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: