miercuri

5 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iunie, 2017

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au scăzut cu 569 mil. euro (-1,4%) până la 39,252 miliarde de euro, la 31 mai 2017 faţă de 30 aprilie 2017, potrivit unui comunicat al Băncii Naționale a României (BNR), emis vineri.

Rezervele valutare la BNR au scăzut și ele în luna mai cu 477 de milioane de euro faţă de aprilie, până la 35,483 de miliarde de euro.

În cursul lunii mai au avut loc intrări de 541 de milioane de euro, „reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele”.


Ieșirile au însumat 1,018 miliarde de euro, „reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele”.
BNR precizează că în perioada 24 mai – 23 iunie 2017 se aplică decizia de reducere a ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută de la 10 % la 8 %.

Rezerva de aur s-a menţinut în luna mai la 103,7 tone și valorează 3,769 miliarde de euro, „în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale”.

Plăţile scadente în luna iunie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 222 milioane euro, potrivit BNR.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: