vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 noiembrie, 2011

Banca Naţională a României a redus prognoza de inflaţie pentru 2011 de la 4,6% la 3,3 %, iar pentru 2012 prognoza a fost redusă de la 3,5% la 3%, a anunţat, luni, guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Guvernatorul a subliniat că în martie 2012 inflaţia ar putea ajunge la două procente, iar scăderea preţurilor va continua şi în perioada următoare.

„Până spre primăvara anului viitor va continua scăderea preţurilor. Este posibil ca inflaţia să ajungă undeva la 2% în martie 2012, chiar mai puţin, şi va urca uşor în vara anului viitor, unde se va stabiliza”, a explicat guvernatorul BNR.


Acesta a subliniat însă că, dacă se face o comparaţie între scăderea preţurilor din toamna anului 2010 şi toamna anului 2011, se va observa o diferenţă între o scădere de 0,7 procente la sfârşitul anului 2010 şi 0,2 procente la sfârşitul anului 2011.

„De acum până spre sfârşitul anului 2011, creşterile de preţuri au fost foarte mari, diferenţele între 0,7 în medie anul precedent şi 0,2 în prezent, înseamnă o cădere. Acelaşi efect de bază se va simţi dacă din mai în septembrie 2012 vom avea creşteri normale de 0,2 la sută. Acest efect de bază este posibil să ducă inflaţia la 3,5 – 3,6 la sută”, a spus guvernatorul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: