joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 ianuarie, 2021

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis suspendarea ședințelor programate de politică monetară, urmând ca acestea să aibă loc ”ori de câte ori va fi necesar”, potrivit unui anunț făcut de banca centrală.

”Având în vedere gradul ridicat de incertitudine al evoluțiilor economice și financiare, Consiliul de administrație al BNR a hotărât suspendarea calendarului ședințelor de politică monetară, urmând ca ședințele să aibă loc ori de câte ori va fi necesar”, se arată într-un anunț publicat de BNR.

Vineri ar fi trebuit să aibă loc prima ședință de politică monetară din acest an, aceasta fiind însă suspendată.


La începutul lunii august a anului trecut, BNR a redus dobânda-cheie la nivelul de 1,50% pe an, de la 1,75%. Consiliul de administrație al BNR a hotărât atunci și să reducă rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%, precum și rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 2% pe an, de la 2,25% pe an.

Măsura din luna august a marcat a doua reducere a ratei dobânzii de politică monetară operată de BNR în 2020, după ce, la finalul lunii mai, banca centrală a decis să reducă dobânda-cheie la nivelul de 1,75% pe an de la 2% pe an, în scopul atenuării impactului economic generat de criza sanitară.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: