vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 august, 2013

Foto: evz.ro

Blocajul în comunicarea între ramurile puterii executive a României se agravează, președintele Traian Băsescu afirmând miercuri că este în imposibilitatea de a-l contacta telefonic pe premierul Victor Ponta.

Băsescu a criticat faptul că agricultorii nu beneficiază de certificatele de depozit şi că sistemul de românesc de educație nu răspunde și cerințelor din agricultură, context în care șeful statului a afirmat că premierul Victor Ponta nu-i răspunde la telefon pentru a vorbi de aceste probleme.

”Nu-mi răspunde la telefon”, a spus Băsescu despre Ponta, la manifestările prilejuite de la Ziua Cercetării – Procera ținute la Fundulea.


În replică, șefușl Guvernului a recunoscut că nu vorbește cu președintele la telefon, acuzându-l pe șeful statului de lispă de seriozitate.

La telefon nu vorbesc cu oameni neserioşi. Vorbesc doar cu oameni serioşi, cu care dacă vorbesc ceva la telefon se şi întâmplă. Nu m-am aşteptat ca preşedintele să se plângă printr-o expresie celebră că <<primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi>>. Eu vorbesc cu instituţiile statului. Cu toate colaborez. În rest, frustrările diverselor persoane sunt mai puţin importante”, a afirmat prim-ministrul, la Guvern.

”Din păcate, după cum vedeţi, fiecare în domeniul domniei sale ne-am cam întors la 2012. Noi vrem să muncim, preşedintele se ocupă să ne saboteze, nu ne lasă nici la Transporturi, nici la agricultură. Mă rog, ne-am obişnuit. Cum a fost 2012 o să fie şi 2013 şi 2014 şi gata”, a mai spus el despre președinte.

Referitor la problemele invocate de Traian Băsescu, din agricultură, Victor Ponta l-a acuzat pe șeful statului că ”pune pile” unor agricultori care îi sponsorizează președintelui activitatea politică, pontru ”interese ilegale”.


”Preşedintele tot timpul pune pile în privat şi în public pentru sponsorii săi, marii baroni din agricultură, care trebuie să-i sponsorizeze lui activităţile politice. Nu vreau să cedaţi şi aveţi sprijinul meu total. Lăsaţi-i pe Rădulescu şi pe ceilalţi să se plângă la preşedinte. Noi ne gândim la toţi agricultorii din România, nu la ăia 3-4 care îi sponsorizează campania preşedintelui. Important este, dincolo de aceste interese private şi meschine, şi ilegale chiar, să ne organizăm la fel de bine ca anul trecut pentru a folosi ceea ce au produs oamenii prin munca lor”, a susținut premierul Victor Ponta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: