marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 ianuarie, 2012

Peste 100 de persoane au fost duse la secţiile de poliţie din Capitală, pentru acte de violență produse la protestele de joi, printre cei în cauză fiind și membri de galerii ale unor echipe de fotbal, a susținut vineri Jandarmeria.

De asemenea, organizatorii mitingului politic al PNL vor fi sancționați contravențional pentru că o parte dintre manifestanți au blocat Piața Victoriei.

„În continuare, cei care au participat la protestul de la Kiseleff, s-au deplasat spre Piaţa Victoriei, blocând calea de rulare, nu s-au deplasat pe trotuar. Organizatorii acestei manifestări vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale”, a spus Aurel Moise, comandantul Jandarmeriei.


Amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei.

Potrivit Jandarmeriei, circa 7.000 de membri și simpatizanți ai PNL, PSD și PC au manifestat, joi, pe Bulevardul Kiseleff, iar apoi, după terminarea mitingului autorizat, circa 1.000 dintre aceștia au plecat la Piața Universității și s-au alăturat protestelor nepartinice care au loc de o săptămână în București.

Protestele antiprezidențiale și antiguvernamentale au blocat traficul rutier la Piața Unirii, dar s-au desfășurat pașnic până în jurul orei 23.00, când din grupul Asociației Suproterilor din România au fost aruncate diverse obiecte înspre jandarmi.

Atunci, jandarmeria a ripostat și a evacuat piața în câteva minute.

Măsurile Jandarmeirie la protestele de joi

  • 100 de persoane conduse la secțiile de poliție, dintre care 16 mai fuseseră sancționate și în zilele trecute la proteste
  • Dintre cei duși la poliție, 14 au fost identificați ca fiind membri ai galeriilor Dinamo, Steaua, Rapid şi Petrolul Ploieşti
  • La nivel naţional au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale şi constatate peste 100 de fapte de natură penală, instrumentate de Parchet şi Poliţie.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: