luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 august, 2016

maiziereMinistrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere (foto), a prezentat joi noi măsuri de securitate, elaborate ca urmare a celor două atacuri teroriste din ultima lună.

Incidentele din iulie au făcut ca germanii să pună din nou în discuție politicile Cabinetului Angela Merkel privind refugiații, politici care au dus la intrarea în țară a peste un milion imigranți, în 2015.

De aceea, guvernul și cele 16 state ale Germaniei au început de luna trecută discutarea planurilor de dotare suplimentară a poliției locale și creșterea numărului acestor polițiști cu aproximativ 10% în cel mult 4 ani.


Principala măsură propusă joi este cea de retragere a cetățeniei germane pentru pentru cei care luptă în zonele de conflict alături de jihadiști.

Conform unui bilanț realizat de serviciile secrete și datând din luna mai, 820 de jihadiști din Germania s-au alăturat grupurilor teroriste din Siria și Irak. Aproximativ o treime din ei s-au întors deja în Germania, iar aproximativ 140 au fost uciși în zonele respective. Alți 420 ar mai lupta încă în Siria și Iraq.

Alte măsuri propuse:

  • „Amenințarea la securitatea publică” va deveni motiv de arestare, pentru a fi posibilă plasarea rapidă în detenție a cetățenilor străini suspectați de pregătirea unor atacuri
  • accelerarea procedurilor de expulzare în cazul imigranților cărora li se refuză statutul de azilant
  • incriminarea exprimării simpatiei pentru terorism
  • o excepție de la confidențialitatea impusă medicilor. După cazurile celor cu probleme psihice și aflați în tratament care au ucis mai multe persoane, medicii ar putea fi obligați să înștiințeze autoritățile atunci când află despre planurile acestora de a comite diferite infracțiuni. Medicii au protestat deja – Frank Ulrich Montgomery, președintele Asociației Germane a Medicilor a explicat miercuri că dreptul pacienților la confidențialitate este protejat de Constituție și există în Codul penal o prevedere care permite încălcarea acestui secret în cazul unor pericole iminente. Altfel, codul german prevede amendă sau închisoarea pentru cel mult an în cazul medicilor care dezvăluie informații privind pacienții.
  • o mai intensă supraveghere video în transportul public și în perimetrele publice foarte aglomerate
  • nu este însă propusă interzicerea purtării burqa așa cum se zvonea anterior.

Surse din opoziție susțin că pachetul are o puternică notă electorală, fiind conceput în perspectiva alegerilor din toamna anului viitor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: