sâmbătă

13 iulie, 2024

16 martie, 2021

Beijingul intenționează relaxarea condițiilor de intrare pe teritoriul său a cetățenilor străin, dar numai în cazul celor care se vaccinează cu un ser chinezesc.

Frontierele chineze sunt închise pentru străini, cu câteva excepții, de aproximativ un an, chiar dacă a declarat eradicarea epidemiei cu virusul SARS-CoV-2, transmis de la animal la om în orașul Wuhan.

Ambasada Chinei în SUA a anunţat luni într-un comunicat că va începe să trateze cererile pentru viză ale celor „care au primit un vaccin chinezesc împotriva COVID-19”, chiar dacă niciun ser chinezesc nu este încă disponibil pe teritoriul american, scrie AFP, citată de Agerpres.


Această reluare a procedurii se aplică vizelor de lucru, de călătorie în scop de afaceri şi din „raţiuni umanitare”, precum reuniunile de familie. Potrivit comunicatului, procedura vizează candidaţii care au primit două doze de vaccin sau chiar una singură cu cel puţin 14 zile înainte de a solicita viza.

Cu toate acestea, o carantină ce poate ajunge la trei săptămâni va rămâne obligatorie după sosirea lor pe teritoriul chinez.

Ambasadele Chinei în mai multe ţări, printre care India, Pakistan, Filipine, Italia şi Sri Lanka, au publicat comunicate similare, însă niciun vaccin chinezesc nu este disponibil în unele dintre aceste ţări unde a fost anunţată măsura, cum sunt India sau Italia, ceea limitează anvergura anunţului făcut de China.

Franţa nu este vizată de această relaxare a restricţiilor.


Beijingul îşi accelerează campania de vaccinare destinată populaţiei sale, cu patru vaccinuri locale autorizate, dar nu folosește niciun alt fel de ser dezvoltat de celelalte țări, chiar dacă au o eficiență confirmată mai ridicată decât a celor chinezești, și nici măcar nu a autorizat vreun vaccin străin.

China a exportat masiv vaccinuri proprii în străinătate, pentru a atenua criticile internaţionale în ceea ce priveşte modul în care a gestionat criza sanitară la începutul pandemiei, mai notează AFP.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: