joi

13 iunie, 2024

2 noiembrie, 2018

UPDATE

Banca Comercială Română (BCR) a obţinut în primele nouă luni ale anului 2018 un profit net de 1,015 miliarde de lei (218,2 milioane de euro), o creştere de 81,3%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Rezultatul operaţional s-a situat la 1,22 miliarde de lei (262,8 milioane de euro), mai mare cu 14% decât rezultatul din anul precedent de 1,07 miliarde de lei (233 de milioane de euro), ca urmare a îmbunătăţirii venitului operaţional.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 15,5%, la 1,51 miliarde de lei (325,7 milioane de euro), ca urmare a creşterii nivelului dobânzilor în piaţă, precum şi a volumelor mai mari de credite şi conturi curente.

Veniturile nete din comisioane au avansat cu 2,8%, la 530,4 milioane de lei (114 milioane de euro), datorită veniturilor mai mari din mentenanţă, precum şi a tranzacţiilor cu şi fără numerar.

Grupul BCR a asigurat acţionarului său majoritar un profit net atribuibil de 177,7 de milioane euro, în creştere cu 72,9% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de Erste Group Bank (EBS).


Profitul net al Erste Group Bank a crescut cu 20% până la 1,514 miliarde de euro.

„Creşterea semnificativă din România a fost rezultatul ratelor de dobândă mai mari”. Venitul net din dobânzi al Erste, de 1,158 miliarde de euro a crescut cu 2,4%, „în primul rând ăn Republica Cehă și România”, spune raportul EBS.

Totodată, „venitul net din dobânzi aferent Băncii Comerciale Române (BCR) a crescut mai ales pe seama creşterii abrupte a ratelor pe termen scurt. (…) Rezultatul net de tranzacţionare a instrumentelor financiare a crescut predominat datorită cîştigurilor puternice din tranzacţiile valutare pe segmentul de reatil”, spune raportul citat.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: