BCR: Profitul net pe 9 luni a crescut cu peste 81%, mai ales pe seama creşterii dobânzilor - CursDeGuvernare.ro
luni

18 octombrie, 2021

BCR: Profitul net pe 9 luni a crescut cu peste 81%, mai ales pe seama creşterii dobânzilor

2 noiembrie, 2018

UPDATE

Banca Comercială Română (BCR) a obţinut în primele nouă luni ale anului 2018 un profit net de 1,015 miliarde de lei (218,2 milioane de euro), o creştere de 81,3%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Rezultatul operaţional s-a situat la 1,22 miliarde de lei (262,8 milioane de euro), mai mare cu 14% decât rezultatul din anul precedent de 1,07 miliarde de lei (233 de milioane de euro), ca urmare a îmbunătăţirii venitului operaţional.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 15,5%, la 1,51 miliarde de lei (325,7 milioane de euro), ca urmare a creşterii nivelului dobânzilor în piaţă, precum şi a volumelor mai mari de credite şi conturi curente.

Veniturile nete din comisioane au avansat cu 2,8%, la 530,4 milioane de lei (114 milioane de euro), datorită veniturilor mai mari din mentenanţă, precum şi a tranzacţiilor cu şi fără numerar.

Grupul BCR a asigurat acţionarului său majoritar un profit net atribuibil de 177,7 de milioane euro, în creştere cu 72,9% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de Erste Group Bank (EBS).


Profitul net al Erste Group Bank a crescut cu 20% până la 1,514 miliarde de euro.

„Creşterea semnificativă din România a fost rezultatul ratelor de dobândă mai mari”. Venitul net din dobânzi al Erste, de 1,158 miliarde de euro a crescut cu 2,4%, „în primul rând ăn Republica Cehă și România”, spune raportul EBS.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, „venitul net din dobânzi aferent Băncii Comerciale Române (BCR) a crescut mai ales pe seama creşterii abrupte a ratelor pe termen scurt. (…) Rezultatul net de tranzacţionare a instrumentelor financiare a crescut predominat datorită cîştigurilor puternice din tranzacţiile valutare pe segmentul de reatil”, spune raportul citat.

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr