sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 septembrie, 2020

Banca Centrală Europeană a decis joi în ședința de politică monetară menținerea ratelor de dobândă la operațiunile de refinanțare, la facilitatea de credit și la facilitatea de depozit, a anunțat forul bancar european. Totodată, BCE a anunțat că va continua achizițiile în cadrul porgramului PEPP.

„Rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% și, respectiv, −0,50%”, scrie în comunicatul BCE.

În document se precizează că ratele vor rămâne la același nivel „până când va observa o convergență robustă a perspectivelor inflației către un nivel inferior, dar suficient de apropiat de 2% în cadrul orizontului de proiecție”.


Totodată, consiliul guvernatorilor BCE a anunțat că va continua să efectueze achiziții în cadrul programului de achiziționare în regim de urgență în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme – PEPP) cu o valoare totală de 1 350 de miliarde de euro.

Potrivit forului bancar european, în perioada ce urmează vor continua și achizițiile de nete active (asset purchase programme – APP), într-un ritm lunar de 20 de miliarde EUR, alături de achizițiile efectuate în cadrul pachetului temporar suplimentar în valoare de 120 de miliarde EUR, până la sfârșitul anului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Consiliul guvernatorilor a anunțat totodată că va continua, de asemenea, să furnizeze un volum amplu de lichiditate prin intermediul operațiunilor sale de refinanțare.

Mai exact, cea mai recentă operațiune din cadrul celei de-a treia serii de operațiuni țintite de refinanțare pe termen mai lung (targeted longer-term refinancing operations – OTRTL III) a înregistrat un nivel de alocare a fondurilor foarte ridicat, sprijinind creditarea bancară a firmelor și populației.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: