joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 decembrie, 2018

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis menţinerea dobânzilor la nivelul actual, de 0% pentru principalele operaţiuni de refinanţare, 0,25% la facilitatea de creditare marginală şi -0,4% la facilitatea de depozit, potrivit comunicatul oficial transmis de instituţie în urma şedinţei de joi a Consiliului de Administraţie.

„Consiliul guvernatorilor se aşteaptă ca ratele dobânzilor cheie ale BCE să rămână la nivelul actual până în vara lui 2019 şi, în orice caz, atât cât este necesar pentru a asigura continuarea convergenţei susţinute a inflaţiei la niveluri inferioare, dar apropiate de ţinta de 2%”, se arată în comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ceea ce priveşte măsurile „neortodoxe” de politică monetară, respectiv programul de relaxare cantitativă, achiziţiile nete din cadrul acestuia se vor încheia la sfârşitul anului, însă BCE va continua să reinvestească banii din plăţile titlurilor ce vor ajunge la scadenţă.


„Consiliul guvernatorilor intenţionează să continue să reinvestească, în întregime, plăţile aferente titlurilor care ajung la scadenţă, achiziţionate în cadrul programului de cumpărare de active, pentru o perioadă ce va depăşi momentul în care BCE va începe majorarea dobânzilor şi, în orice caz, atât timp cât va fi necesar pentru a menţine condiţii favorabile de lichiditate”, se mai arată în comunicat.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: