miercuri

19 ianuarie, 2022

Bătălia pentru Downing Street 10: David Cameron şi Ed Miliband au avut prima confruntare electorală

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 martie, 2015

cameron deybaterePrima confruntare electorală, în vederea importantelor alegeri din Marea Britanie din luna mai, a avut loc joi seara. Cei doi lideri politici, premierul David Cameron şi liderul laburist Ed Miliband nu au avut o confruntarea directă propriu-zisă, ci prin două interviuri simultate, realizatorul emisiunii a făcut un portret al celor care luptă pentru câştigarea alegerilor şi, implicit, pentru funcţia de premier.

Cei doi şi-au arătat vulnerabilităţile: David Cameron a fost forţat să recunoască faptul că a ratat ţinta privind imigraţia şi deficitul, în timp ce Ed Miliband a fost şi el defensiv privind evoluţiile trecute ale economiei şi imigraţiei, din timpul guvernării laburiste.

Sondajele îl dau câştigător al dezbaterii pe actualul premier, în ciuda întrebărilor dificile care i-au fost adresate, referitoare la prietenii săi bogaţi sau planurile de reducere a beneficiilor sociale.


milibandÎn schimb, liderul laburist a avut de convins publicul că nu este doar „un tocilar din nordul Londrei” şi că este suficient de puternic pentru a fi prim ministru. Mai mult, a afirmat că relaţia cu fratele său este una normală, chiar bună, în ciuda faptului că a câştigat conducerea partidului în defavoarea lui David Miliband.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Analiştii şi susţinătorii politici ai celor doi spun că David Cameron a părut un om care are un plan, în timp ce Ed Miliband a creat imaginea unui om cald şi sincer, nu un caraghios aşa cum reiese din multe relatări din presa britanică.

Alegerile din Marea Britanie sunt importante prin faptul că, dacă ele vor fi câştigate de conservatori, David Cameron va trebui să organizeze, aşa cum s-a angajat politic, un referendum în care cetăţenii britanici să se pronunţe dacă ţara loc mai rămâne sau nu în Uniunea Europeană.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr